Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Cojile de ouă şi plantele din grădină


   Aparent, între cojile de ouă și grădinărit nu există nicio relație apropiată. Totuși, dincolo de potențialul culinar al produselor de origine animală amintite, o serie de aspecte practice așteaptă să iasă la lumină. Cojile de ouă sunt alcătuite în proporție de 93% din carbonat de calciu, 1% nitrogen și din alte substanțe organice folositoare solului.
 
Iată 5 moduri în care puteți întrebuința cu succes resturile menajere în grădină, după o scurtă perioadă de colectare și pregătire: 
 
1. Cojile de ouă sunt un produs al naturii, și în consecință posedă mulți dintre nutrienții solicitați de dragile noastre plante. Adăugați coji pisate la baza gropilor de plantare, în special pentru tomate, ardei și vinete. Aceste culturi sunt susceptibile să se îmbolnăvească mai frecvent din cauza deficienței de calciu.
 
2. Coaja de ou poate îndeplini funcția de ghiveci pentru plantele aflate în fază de sămânță. Mai târziu, răsadul împreună cu suportul natural se poate transfera cu totul în grădină.
 
3. Cojile mărunțite (nu cele pisate până la stadiul de praf), colțuroase, constituie o măsură eficientă împotriva melcilor și altor dăunători. Aplicate în jurul plantelor, la suprafață, ele previn stricarea răsadurilor și secționarea tulpinilor la nivelul solului de vietățile care nu tolerează suprafețele tăioase. 
 
4. Dacă nu plantați tomate și nici nu sunteți în situația de a ține sub control dăunătorii, folosiți cojile de ouă pur și simplu pentru obținerea compostului de grădină. 
 
5.  Dacă aveți păsări de curte de hrănit, „strecurați” câteva cojițe de ou în mâncarea pe care le-o oferiți. Femelele, în special cele care au depus de curând ouă sau care se pregătesc, necesită calciu suplimentar și vor aprecia cu siguranță!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?