Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Spulber. Cămin cultural, construit de CNI

Compania Națională de Investiții (CNI) a scos la licitație două contracte care duc tot mai aproape de construirea unui nou cămin cultural în comuna Spulber și dotarea acestuia, obiectiv de investiție care urmează a se realiza în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social (PNCIPS), subprogramul „Așezăminte culturale”. Momentan, CNI caută pe SEAP servicii de securitate și sănătate în muncă aferente proiectului mare, precum și de dirigenție. Potrivit specificațiilor, activitatea de coordonare în materie de securitate și sanătate în muncă trebuie să fie organizată și desfășurată pe toată durata de realizare a lucrărilor la obiectivul de investiții, acestea fiind prevăzute să se realizeze în termen de 11 luni, valoarea totala estimată a achiziției fiind de 33.000 de lei, fără TVA.

În ceea ce privește serviciile de dirigenție, este nevoie de acordarea de asistenţă tehnică pentru activităţile premergătoare începerii execuţiei lucrărilor, pe parcursul execuţiei lucrărilor, pentru recepţia lucrărilor și pentru perioada de garanţie, termenul avansat al contractului fiind pe toată durata de execuție a lucrărilor de 11 luni, cât și pe toată perioada de garanție a lucrărilor, cu posibilitatea de ajustare a perioadei de garanție după semnarea contractului de proiectare și execuție. Valoarea estimată a serviciilor de dirigenție este de 94.912,84 de lei, fară TVA. Potrivit informațiilor făcute publice în caietele de sarcini, căminul cultural va fi construit pe o suprafață de teren de 6.539 metri pătrați și va avea demisol, parter și un etaj. În proiect se are în vedere și amenajarea unui teatru de vară pe o suprafață de 142.42 mp, spațiu verde pe 729,39 mp, alei pietonale și terase pe 368.53 mp, dar și o suprafață pentru parcări – 294.95 mp.

Clădirea nouă este alcătuită dintr-un corp cu funcțiunea de cămin cultural. Aceasta este formată din subsol, parter și etaj, împreună cu un spațiu exterior pentru teatru de vară, o zonă de parcare de 8 autovehicule (6 personal + 2 persoane cu dizabilități), alături de alei de acces și zone de spații plantate. Parterul este organizat în două zone distincte. Prima, destinată publicului, este alcătuită din hol, garderobă, casa scării, grupuri sanitare diferențiate (femei, bărbați, persoane cu dizabilități) și sala de evenimente. Cea de-a doua zonă, dedicată personalului, este compusă din spații cu funcțiuni precum vestiare diferențiate (femei, bărbați), hol de acces în vestiare, hol tehnic sală, depozitare și spațiu tehnic.

Etajul, la fel ca spațiul parter, este împărțit funcțional în două zone. Zona dedicată publicului – alcătuită din hol, casa scării, garderobă, grupuri sanitare diferențiate, foaier și tribună, balcon și sală polivalentă. În zona pentru personal se află spații pentru birou, sonorizare, camera tehnică, camera ECS și podul tehnic peste scena din sala de evenimente. Subsolul este exclusiv dedicat personalului și este alcătuit din spații pentru depozitare, centrala termică și holul de acces către acestea”, se detaliază în documentație. La final, suprafața construită a căminului va fi de 464.71 mp, suprafața construită desfășurată – 905,65 mp, în timp ce suprafața utilă va fi de 804,48 mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?