Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Licitație reluată pentru dotările la proiectul „Amenajarea Centrului Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități” din Crângul Petrești

Consiliul Județean Vrancea va relua licitația pentru contractul privind achiziționarea de dotări în cadrul proiectului „Amenajarea Centrului Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități”, sat Petrești, comuna Vânători. Și asta deoarece precedenta procedură a fost anulată deoarece întrucât la data limită de depunere a ofertelor nici unul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară/sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz.

Practic, Consiliul Județean intenționează să achiziționeze dotările necesare desfășurării în condiții optime a activității Centrului Comunitar. În prezent, Centrul Comunitar de Servicii pentru Copii cu Dizabilități este format din Centrul de Zi de Recuperare și Reabilitare Copii cu Dizabilități și Centrul de Terapii Recuperatorii pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare, oferind servicii pentru un număr de aproximativ 180 de copii. Din ce se explică în documentație, în anul 2008, la nivelul Județului Vrancea erau 1.468 de copii cu dizabilități încadrați în grad de handicap, dintre care 93 cu autism. În anul 2016, au fost încadrați 1.737 de copii cu dizabilități, dintre care 236 cu autism. Ultimul număr raportat a fost 1.431 copii cu dizabilități încadrați în grad de handicap, din care 331 cu autism.

„Conform ultimelor sondaje realizate la nivelul județului Vrancea, numărul copiilor cu dizabilități se află în creștere, iar spațiile în care se oferă servicii specializate sunt insuficiente. Din acest motiv a apărut nevoia dezvoltării unui serviciu complex, adecvat nevoilor copiilor cu dizabilități, care să răspundă cerințelor existente la nivelul județului“, se arată în descrierea proiectului. Prin realizarea investiției sunt prevăzute asigurarea următoarelor spații și funcțiuni, fără a se limita însă la acestea: Zonă administrativă; Zone medicale specifice; Zonă Balneo-Fizio-Terapie; Bazin mare și bazin hidromasaj – adaptate persoanelor cu dizabilități; Zonă masaj și zonă kinetoterapie; Săli de electrostimulare și parafină; Săli TEACCH; Cabinete logopedie; Cabinete psihologie; Zonă dizabilități; Spațiu de joacă; Zone pentru desfășurarea activităților sportive; Vestiare; Grupuri sanitare; Dușuri; Zone așteptare; Spații întreținere, spălătorie, călcătorie, depozitare materiale; Zonă de cazare la etajele 3 și 4.

Toate zonele vor avea dotări specifice persoanelor cu dizabilități, iar clădirea va fi prevăzută cu lift, pentru asigurarea deplasării pe verticală a persoanelor cu dizabilități. Spațiile vor fi dimensionate pentru numărul de utilizatori estimat, fiind dotate cu mobilier și accesorii auxiliare necesare terapiilor, iar funcțiunile vor avea scheme de organizare specifică. La momentul actual, clădirea se află în reabilitare, nefiind amenajată și nici dotată corespunzător, astfel încât pentru crearea unui cadru ce vine în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor, din punct de vedere al funcțiunilor propuse, se urmărește dotarea cu mobilier specific a spațiilor clădirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?