Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Debut cu victorie pentru focșăneni în campionatul 2023-2024

  • CSM Focșani 2007 – CSM Râmnicu Sărat 3-2 (1-1)

Formații

CSM Focșani 2007: Preda – Ben Levy, Acasandrei, Rîza – Știubea (90 Stoica),

Săpunaru (46 Negoiță), Pahonțu (90+2 Oprea), Enache, Stroe – Tchassem – Ciobanu.

Antrenori, Octavian Grigore – principal, Adrian Senin – secund

CSM Râmnicu Sărat: Șerban – Ioniță, Ceaușel, Năstase, Danciu – Cazan, Constantinesc, Alexandru, Tănase – Calotă, Priboi. Au mai jucat Rîpeanu, Surugiu, Socol.

Antrenori, Marius Tîrîlă – principal, Ionuț Măndoiu – secund

CSM Focșani 2007 a debutat vineri, 25 august, în noua ediție de campionat al Ligii a III-a, cu meciul disputat, de la ora 18:00, pe Stadionul Milcovul, în compania CSM Râmnicu Sărat. În sezonul 2022-2023, râmnicenii câștigaseră în fața focșănenilor și în tur și în retur situație în care gazdele, pentru refacerea imaginii, aveau de luat revanșa pentru a așeza în matca lor firească raporturile fotbalistice dintre Focșani și Râmnic. Dar și pentru a arăta celor câteva sute de spectatori care au venit vineri pe Milcovul că pot avea așteptări de la – încă o dată – noua echipă a CSM 2007. Partida a semănat foarte mult cu cea pe care focșănenii au câștigat-o cu 3-1 în fața gălățenilor lui Dorinel Munteanu în anul promovării acestora în Liga a II-a. Și acum, ca și atunci, oaspeții au avut posesia iar gazdele au lovit pe contraatac o apărare surprinzător de penetrabilă.

Vineri, Ciobanu, vârful gazdelor, lansat cu o minge lungă de Tchassem a trecut în minutul 13 ca intercity-ul pe lângă Ceaușel, ultimul din defensiva râmnicenilor, aflat lângă linia de centru, l-a driblat simplu pe Șerban și a înscris primul dintre cele trei goluri ale sale din acest joc. 1-0! Râmnicenii au egalat în minutul 45, prin Alexandru care a reluat imparabil mingea repinsă de apărarea CSM 2007, excelentul Preda s-a întins, a atins-o, dar nu putut opri drumul spre plasă. Până atunci, juniorul din poarta Focșaniului avusese două întervenții senzaționale cu care își păstrase echipa în avantaj. În minutul 65, Tchassem a obținut o lovitură de la 11 metri din care Ciobanu a făcut 2-1. A urmat o nouă intervenție salvatoare a lui Preda care a respins de sub transversală mingea șutată din lovitură liberă e oaspeți și golul de 3-1: Tchassem a recuperat în zonă centrală, a pasat lui Enache, a urmat o cursă pe stânga și mingea trimisă în careu, printre fundașii Râmnicului, lui Ciobanu care a finalizat cu eleganță. CSM Râmnicu Sărat a forțat în ofensivă, a obținut penalty-ul din minutul 86 și a înscris pentru 3-2 prin Constantinescu.

CSM Focșani 2007 a câștigat primul derbi al seriei. Până la următorul, cel de la Buzău, va mai avea patru meciuri. Primul dintre acestea va fi sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 17:00, cu Viitorul Șuțești, în deplasare.

Rezultatele și marcatorii etapei în Seria a 2-a:

CSM Focşani – CSM Râmnicu Sărat 3-2 (1-1). Au marcat Ciobanu -3, respectiv Alexandru și Constantinescu;
Viitorul Ianca – Sporting Lieşti 1-1 (0-1). Au marcat Șoptică, respectiv Crihana; Unirea Braniştea – Voinţa Limpeziş 2-1 (1-0). Au marcat
Răducan -2, respectiv Ofori;

Metalul Buzău – Viitorul Şuţeşti 7-0 (2-0). Au marcat Pelivan – 2, Manea, Arnăutu – 2, Bardaș, Moraru;

Dacia Unirea Brăila – ACS Hamangia Baia a fost amânat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?