Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO și FOTO! Vrânceanul David Ștefan Preda, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Geografie

Vrancea are tineri cu care se poate mândri, iar unul dintre ei este David Ștefan Preda, absolvent al Colegiului Național „Unirea” Focșani, profil Matematică-Informatică. Zilele trecute, tânărul a participat la Olimpiada Internațională de Geografie care s-a desfășurat în Indonezia, și a câștigat medalia de aur. Performanța atinsă de David se datorează muncii asidue depuse atât în perioada liceului, cât și în cadrul Centrului Județean de Excelență Vrancea. „Mare bucurie! Elevul Preda David Ștefan, de la Colegiul Național „Unirea, a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie, care s-a desfășurat în Indonezia. Elevul a fost pregătit de domnul profesor Dragomir Octavian, de la Colegiul Național „Unirea, în cadrul Centrului Județean de Excelență Vrancea”, a transmis profesoara Silvia Chelariu, directorul Centrului Județean de Excelență Vrancea.

Pe pagina de Facebook a CNU Focșani a fost postat următorul mesaj public: ,,Tezaurul unirist e mai bogat de astazi cu o medalie de aur, a doua obținută la olimpiada internațională de geografie! Laurii din acest an îi revin lui David Preda, numitorul comun al celor două succese fiind profesorul Octavian Dragomir! Felicitari all-inclusive, tradiția școlii de geografie de la Unirea merge mai departe!”.

Atât președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, Cătălin Toma, cât și primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, i-au felicitat pe David Preda și pe profesorul Octavian Dragomir.

,,Felicitări, David! Felicitări, Octavian! #Vrancea_are_viitor!”, a scris pe pagina de Facebook, președintele Cătălin Toma.

„Focșăneanul David Ștefan Preda, absolvent al Colegiului Național «Unirea», promoția 2023, a obținut astăzi (n.r. duminică) medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie, care s-a desfășurat în Indonezia! Elevul a fost pregătit de profesorul Octavian Dragomir, de la Colegiul Național «Unirea», în cadrul Centrului Județean de Excelență Vrancea care își desfășoară activitatea la Ateneul Popular «Maior Gh. Pastia». Felicitări pentru un rezultat de excepție atât lui David Ștefan Preda, cât și profesorului Octavian Dragomir! Am încredere că alături de colegii din Consiliul Local Focșani vom găsi cea mai bună variantă pentru a premia excelența!”, a precizat primarul Cristi Misăilă, într-un mesaj postat pe Facebook.

David Preda este un adolescent cu un viitor promițător, hotărât să-și depășească limitele. Într-un mesaj postat duminică pe pagina de Facebook a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea, reprezentații Inspectoratului vorbesc despre performanța obținută de echipa României la Olimpiada Internațională de Geografie din Indonezia, dar și despre rezultatele pe care David Preda le-a obținut în decursul anilor la concursurile și olimpiadele școlare.
,,Desfășurată în perioada 8-14 august 2023, la Bandung, în Indonezia, competiția a reunit 350 de elevi din 50 de state ale lumii. Echipa României a obținut Locul I pe națiuni, cu 3 medalii de aur și una de argint. Una dintre medaliile de aur a fost obținută de vrânceanul Preda David Ștefan, elev al Colegiului Național 《Unirea》 din Focșani, îndrumat de domnul profesor Octavian Dragomir. Pe parcursul anilor de școală, David a demonstrat că pasiunea pentru geografie și perseverența converg către rezultate deosebite: Premiul I la etapele naționale ale concursului Terra – clasele a VI-a și a VII-a; Mențiune la etapa națională a olimpiadei de geografie – clasa a VIII-a; Premiul al III-lea la concursul regional pe echipe «Geomondis»- clasa a X-a; Premiul al II-lea la etapa județeană a olimpiadei de geografie – clasa a XI-a; Anul acesta, David a obținut, cu punctaj maxim, premiul I la etapa județeană, calificându-se la etapa națională, iar rezultatul deosebit de la națională i-a adus calificarea la Olimpiada Internațională de Geografie. David a urcat astăzi (n.r. duminică) pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, obținând Locul I și medalia de aur. Felicitări, David! Felicitări domnului profesor Octavian Dragomir! Felicitări și mulțumiri părinților lui David pentru susținere!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a IȘJ Vrancea.

Îl felicităm pe David Ștefan Preda pentru rezultatul obținut la olimpiadă și-i dorim mult succes în continuare!

sursă video/foto: Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?