Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Profesorii de la Colegiul Național Emil Botta, nemulțumiți de planul de școlarizare

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea a solicitat Ministerului Educatiei Naționale (MEN) ca la Colegiul Național Emil Botta din Adjud să fie 7 clase de a IX-a, în anul școlar 2019 – 2020. Inițial, în planul de școlarizare era prevăzut să fie 6 clase, dar mai mulți profesori au ajuns la ISJ, ieri, pentru a reclama situația.

Șeful ISJ Vrancea, profesorul Dorin Cristea, ne-a declarat că, în urma discuțiilor purtate cu profesorii colegiului adjudean, s-a luat decizia de a solicita la MEN suplimentarea cu o clasă a IX-a de filologie. Acesta a precizat că în condițiile actuale, există riscul ca Liceul Tehnologic Gh. Balș din Adjud să nu aibă numărul necesar de elevi pentru a-și face clasele. „Noi am considerat că sunt foarte multe clase de real, o suprasolicitare. În urma discuțiilor de astăzi (ieri-n.r.) am făcut demersuri la minister pentru ca la Botta să fie 7 clase a IX-a. Numărul elevilor a scăzut, prin urmare, trebuie diminuat și numărul de clase, dar ei nu vor să înțeleagă. Am ajuns ca noi, Inspectoratul Școlar, să nu mai fim o autoritate. Acum așteptăm răspuns de la minister. Planul de școlarizare prevede 80 de clase de liceu în Vrancea. Problema este că acolo (la Adjud-n.r.) se lovește în Liceul Tehnologic, care riscă să nu-și facă toate clasele. Noi discutăm un plan de școlarizare pe zone, nu pe unități de învățământ, adică individual. Reacția lor nu mi se pare normală… au fost deranjați că au câte o catedră și jumătate, că legea le permite. Anul viitor, probabil, va fi din nou această problemă“, a spus șeful ISJ Vrancea.

De asemenea, ISJ Vrancea așteaptă de la MEN suplimentarea cu o clasă a IX-a, profil filologie, la Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu din Focșani, în acest sens fiind trimisă o solicitare. De altfel, profesorii de la Botta au fost nemulțumiți inclusiv de faptul că la ei ar fi urmat să fie desființată o clasă, iar la Liceul de Artă să fie una în plus. „Liceul de Artă a primit acreditare pentru încă o clasă de filologie. Vor fi date ordine separate pentru Liceul de Artă și Colegiul Botta“, a adăugat Dorin Cristea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?