Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Deputatul Laurențiu Marin: Planul Național de Redresare și Reziliență a fost scris în detrimentul românilor!

Deputatul PSD de Vrancea, Laurențiu Marin, a declarat că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost scris de cei de la USR în detrimentul românilor, iar renegocierea lui este singura soluție pentru a nu distruge economia și echilibrul social din România! Acesta susține că, practic, cei de la USR au inclus obiective imposibil de atins în perioada prevăzută și au alocat sume de bani mari pe proiecte fanteziste. „Este vorba de piste de biciclete de zeci de mii de kilometri care ar trebui realizate prin localități fără apă și canalizare. Au introdus, de exemplu, țintele de deficit și plafonarea cheltuielilor cu pensiile, adică angajamente care pot distruge economia și echilibrul social din România. Mai mult, cei care au scris PNRR au gestionat atât de prost țara și au făcut împrumuturi uriașe, încât multe dintre obiectivele pe care le-au scris în plan au devenit imposibil de atins“, a afirmat deputatul vrâncean.

Laurențiu Marin a susținut că din aceste considerente, premierul Marcel Ciolacu merge la Bruxelles să repare toate aceste erori fundamentale din PNRR.

Sunt foarte multe motive de negociere. Un exemplu este deficitul de 4,4% din PIB, trecut ca angajament în PNRR – România fiind singurul stat din UE care are un astfel de acord în privința deficitului. Nerealizarea lui înseamnă automat blocarea fondurilor. România este singurul stat din UE care și-a autoimpus un prag de 9,4% din PIB (sub media UE de 12,4%) cu privire la cheltuielile cu pensiile, ceea ce ar determina o înghețare a pensiilor pe o perioadă de aproape 50 de ani. Un alt subiect al negocierilor este de unde se vor reduce cele 2,1 miliarde de euro, ca urmare a creșterii economice mai mari decât se anticipase în momentul redactării PNRR. Nu în ultimul rând, negocierile vizează alocarea cu 1,7 miliarde în plus pe capitolul REPower EU“, a mai spus deputatul Laurențiu Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?