Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Vrâncean obligat să poarte brățară electronică: și-a bruscat soția deoarece nu gătea și nu plătea facturile

Judecătorii au admis că există suficiente probe pentru ca o femeie din Vrancea să fie apărată de soțul său, în urma unui incident din 28 iulie. La acea dată, polițiștii au și comunicat de altfel că au emis împotriva agresorului un ordin de protecție provizoriu pe o durată de 5 zile, ordin de protecție confirmat de procuror în aceeași zi. Ulterior, instanța a admis cererea procurorilor, „pentru reclamanta (…), împotriva pârâtului (…) şi, în consecinţă, (…) emite ordin de protecţie, pe o durata de 2 luni de la data emiterii, prin care dispune următoarele: obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 20 metri faţă de reclamantă cu reşedinţa în (…), cu excepţia situaţiei în care prezenţa personală şi concomitentă a părţilor este necesară în faţa autorităţilor, faţă de locul de muncă al reclamantei, (…); obligarea pârâtului la purtarea permanentă a unui dispozitiv electronic de supraveghere (…)”.

În cerere se făcea referire la instituirea ordinului de protecţie în sensul obligării la păstrarea unei distanţe de 20 m faţă de victimă, de reşedinţa acesteia şi faţă de locul de muncă – pentru o perioadă maximă de 12 luni, dar și obligarea agresorului la purtarea permanentă a unui dispozitiv electronic de supraveghere, făcându-se referire la o puternică stare de temere pe care o simțea femeia. Aceasta după ce pe 28 iulie dimineața, în jurul orei 05.50, când soțul ajunsese acasă, pe fondul unor discuţii şi neînţelegeri și-a amenințat soția cu bătaia – dacă nu găteşte şi nu plăteşte facturile. Mai departe, a și apucat-o de haine, a zguduit-o, a trântit-o de perete şi apoi a aruncat după ea cu o sticlă cu apă.

Mai mult, din ce a relatat femeia, după cele întâmplate a ieşit din casă pentru a merge la muncă, iar soțul a urmărit-o şi a vrut să o calce cu maşina, moment în care a sărit gardul în curtea unei locuinţe pentru a-l evita. Parte din incident a fost recunoscut de vrâncean, care a admis că i-a reproşat soției faptul că nu face mâncare la copii, iar aceştia mănâncă mâncare tip fast-food şi nu mâncare gătită, dar și că nu plăteşte facturile la utilităţi. Însă instanța a concluzionat că sunt suficiente probe privind cele detaliate de femeie, apreciiind că s-a făcut dovada existenţei violenţelor verbale, psihologice și fizice.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: telegrafonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?