Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Şoferi beţi sau fără permise, găsiţi de poliţişti în trafic


   Nouă șoferi s-au ales cu dosare penale, pe 30 aprilie și 1 mai. Chiar dacă polițiștii au transmis că vor supraveghea atent traficul rutier, unii  conducători auto au ignorat acest avertisment și au plecat la drum chiar dacă erau băuți, nu aveau permise de conducere sau numerele de înmatriculare ale mașinilor erau expirate. 
        Printre șoferii care au ignorat legea, marți, s-a numărat și Dumitru S., de 46 de ani, din Măicănești. Bărbatul a fost oprit în trafic în localitatea de domiciliu, în timp ce conducea un tractor. Pentru că mirosea a alcool, polițiștii i-au cerut să sufle în alcooltest. Rezultatul a fost de 0,47 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au dus la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge, i-au reținut permisul și i-au întocmit și dosar penal, în care îl cercetează pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. 
 În Golești, pe drumul european, oamenii legii au tras pe dreapta un autoturism Audi, condus de Andronel M., de 64 de ani, din Focșani. Oamenii legii l-au pus pe șofer să sufle în alcooltest, iar rezultatul alcoolemiei a fost de 0,68 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Åži acest conducător auto a rămas fără permis și s-a ales cu dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice. 
 Åži polițiștii din Adjud au depistat în trafic un șofer cu probleme. Ionel Sorin D. conducea o Dacia în momentul în care oamenii legii l-au tras pe dreapta pe strada Onești, din municipiu. Polițiștii i-au cerut acestuia permisul de conducere, dar șoferul nu a avut ce să le arate pentru că documentul îi fusese suspendat pentru o altă abatere, la data de 28 aprilie. Pe numele său a fost întocmit dosar penal de cercetare. 
 Åži un tânăr din Focșani a dat-o în bară, polițiștii indisponibilizându-i mașina. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ, Bogdan Daniel G., de 24 de ani, a fost oprit în trafic pe Bulevardul Independenței, în timp ce conducea un autoturism Audi. În urma verificărilor, polițiștii Biroului Rutier au stabilit că mașina era radiată din circulație de pe data de 25 martie. Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal de cercetare, iar mașina a fost indisponibilizată. 
 Tot în Focșani, polițiștii l-au depistat și pe Teodor D., de 42 de ani, cetățean bulgar, care conducea un autotractor și era băut. Bărbatul a fost oprit pe șoseaua de centură a municipiului. În urma testării, rezultatul alcoolemiei a fost de 0,60 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Polițiștii i-au întocmit dosar penal, în care îl cercetează pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. 
 Åži un tânăr din Suraia și-a dat în petic. El nu a condus băut, dar a urcat la volan deși nu avea permis. Marinel Mărgel F. se deplasa cu un moped în momentul în care polițiștii din Suraia i-au făcut semn să oprească. 
 În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că acesta nu este posesor de permis de conducere, iar mopedul pe care îl conducea era neînmatriculat. El s-a ales cu dosar penal de cercetare. 
Alcoolemie de 1,11 mg/l în aerul expirat
 Dosare penale au fost înregistrate și de Ziua Muncii. Pe 1 mai, la ora 13.00, pe Bulevardul Independenței din Focșani a fost oprit în trafic un autoturism Dacia, condus de Valentin G., de 55 de ani, din Popești. Polițiștii spun că bărbatul mirosea a alcool de la o poștă, motiv pentru care l-au testat. Rezultatul a fost de 1,08 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au dus pe bărbat la spital pentru probe de sânge, apoi i-au întocmit dosar penal de cercetare. 
 Tot pe 1 mai, un șofer din Adjud a demonstrat că poate conduce indiferent de cât de mult alcool a consumat. Marian B., de 43 de ani, din Adjud, a fost oprit în trafic la ora 20.20, pe strada Ion Roată, în timp ce conducea o Dacia. Polițiștii l-au pus să sufle în alcooltest, iar rezultatul a fost de 1,11 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.  
 De asemenea, în noaptea de 1 spre 2 mai, la ora 2.30, un bărbat din Focșani a fost nevoit să le explice polițiștilor cât a băut și de ce s-a urcat așa la volan. Petru Dimce D. a fost oprit pe DN 2, în comuna Urechești, în timp ce conducea un autoturism Dacia Logan. În urma testării s-a stabilit că șoferul era băut, rezulta-tul fiind de 0,49 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Åži pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal de cercetare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?