Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

ENET va porni noua centrală termică la iarnă


   Lucrările din cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană”  sunt avansate, constructorul lucrând în aceste zile la montarea celor două motoare termice Rolls Royce care au ajuns din Norvegia luni seară. Potrivit reprezentantului firmei constructoare, eficiența noii centrale termice este foarte ridicată, de 85%, pierderile de pe rețea urmând să fie mult diminuate, în comparație cu situația prezentă.
   Noua centrală va produce în egală măsură energie termică și energie electrică. Potrivit graficului lucrărilor, la sfârșitul lunii august se vor face racordurile cu noua centrală, iar la începutul sezonului rece noua centrală termică va intra în funcțiune. „Performanța centralei este foarte mare, are 85% eficiență. Va fi una dintre cele mai eficiente centrale termice din România”, a spus reprezentantul firmei care realizează lucrările de modernizare a centralei ENET.
    În aceste condiții, mulți focșăneni care s-au debranșat vor alege să se întoarcă la sistemul centralizat, este de părere primarul Decebal Bacinschi. „Sistemul centralizat va fi mult mai atractiv, pentru că  energia termică în sistem centralizat va fi mai ieftină în comparație cu micro-centralele pe gaze de apartament. Cred că mulți cetățeni vor dori să revină la sistemul centralizat”, a spus primarul Bacinschi.
    De asemenea, de curând au început și lucrările pentru înlocuirea rețelelor termice vechi cu unele noi, în cadrul aceluiași proiect de modernizare a ENET, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional de Mediu. Bugetul total al proiectului este de 150 milioane lei, din care 95% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană și Guvernul României. 

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?