Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Vulturu. Canalizare pentru toate satele comunei

Primarul comunei Vulturu, Nicușor Păcuraru, a anunțat că a semnat luni la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Înființare sistem de canalizare în satele Vulturu, Boțârlău și Vadu Roșca, comuna Vulturu, județul Vrancea“, Etapa II-Lot nr.1“. Contractul a fost semnat în prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veștea. Investiția a fost aprobată spre finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a investiției este de 23.284.335,43 lei.

Tot în luna iulie a.c., primarul comunei Vulturu, Nicușor Păcuraru, a mai semnat un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) pentru finanțarea unui proiect de investiții, prin programul Anghel Saligny. Este vorba de proiectul „Modernizare drumuri de interes local în comuna Vulturu“, în valoare de 10 milioane de lei. „Am semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației contractul de finanțare pentru asfaltarea a încă șapte kilometri de drumuri în satele Vulturu, Hângulești și Boțârlău. După finalizarea acestui proiect de investiții vom ajunge în situația în care aproape 70 la sută din drumurile locale au fost asfaltate. Cum avem în administrare 100 de kilometri de drumuri locale rezultă că ne apropiem de 70 de kilometri de drumuri asfaltate. Dar nu ne vom opri aici. Vom accesa diverse surse de finanțare pentru a asfalta toate drumurile locale din comuna Vulturu“, a declarat primarul Nicușor Păcuraru.

De reținut că la începutul lunii iulie a.c. primarul Nicușor Păcuraru a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare pentru proiectul „Înființare rețea alimentare cu apă potabilă în satul Vadu Roșca, comuna Vulturu, județul Vrancea”, proiect finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a investiției este de 5.469.731,95 lei. „Așa cum a promis în luna mai, când a semnat contractul de finanțare pentru sistemul de distribuție a gazelor naturale, primarul Nicușor Păcuraru continuă dezvoltarea comunei prin branșarea satului Vadu Roșca la rețeaua de apă potabilă din comuna Vulturu. Îl felicit pe domnul primar pentru priceperea de care dă dovadă pentru a răspunde necesităților locuitorilor pe care îi reprezintă. Îi urez succes, cât mai multe proiecte pentru dezvoltarea comunei Vulturu şi îl asigur de toată susținerea și sprijinul meu“, a declarat atunci prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?