Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

FOTO! Incendii devastatoare din cauza fumatului și a scânteilor de la un aparat de sudură

BULETIN INFORMATIV

În ultimele 72 de ore, respectiv în perioada 28 iulie, ora 08:00 – 31 iulie 2023, ora 08:00, pompierii vrânceni au acționat pentru gestionarea unui număr de 66 misiuni. Dintre acestea, 44 misiuni au fost intervenţii SMURD.

În afara intervențiilor de acordare a primului ajutor calificat (SMURD), echipajele de salvatorii au mai acționat pentru stingerea a 6 incendii, dintre care 4 incendii produse la gospodării şi 2 incendii de vegetaţie uscată. De asemenea, au fost executate 2 misiuni pentru căutarea unei persoane posibil înecată în râul Siret, 1 intervenţie pentru salvarea animalelor din medii ostile, 2 misiuni pirotehnice, 3 activități de recunoaștere în teren și 5 misiuni pentru asigurarea zonei în vederea prevenirii situațiilor de urgență. Totodată, în 2 cazuri nu a mai fost necesară intervenția echipajelor, iar la 1 solicitare situația de urgență nu a fost confirmată.

Una din intervențiile relevante a avut loc sâmbătă, 29 iulie, în jurul orei 16:10, în comuna Vizantea Livezi. Pompierii din cadrul Secției de Pompieri Vidra au intervenit cu 3 echipaje respectiv, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu, acționând în cooperare cu pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vizantea Livezi. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la un adăpost de animale, în care erau depozitate bunuri de uz gospodăresc și fân. A fost o misiune dificilă din cauza materialelor ușor inflamabile depozitate în interior.

În timpul intervenției, 3 persoane au făcut atac de panică, paramedicii le-au acordat primul ajutor calificat, persoanele refuzând transportul la spital. În urma evenimentului au ars: adăpostul de animale în suprafață de aproximativ 200 mp, 1 tractor, 1 remorcă, 1 drujbă și 30 t fân. Cauza probabilă a incendiului a fost scântei produse de un aparat de sudură.

Duminică, 30 iulie a.c., două gospodării din comuna Bârsești au fost afectate de un incendiu major, produs în urma unui scurtcircuit electric. Evenimentul a fost anunțat prin apel la numărul 112, în jurul orei 17:45. Imediat spre locul indicat s-au deplasat 4 echipaje din cadrul Secției de Pompieri Vidra, cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Echipajele de pompieri au acționat în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele Bârsești, Negrilești și Vrâncioaia.

În urma evenimentului, la prima gospodărie au ars o locuință și anexe în suprafață de circa 350 mp, un adăpost de animale în suprafață de aproximativ 150 mp, bunuri de uz casnic și gospodăresc și 3 t de plante furajere. La cea de-a doua gospodărie au ard 50 mp din acoperișul unei anexe, un depozit de cereale în suprafață de 10 mp, 3 t cereale și 15 ml de gard din lemn.

În aceeași zi, în jurul orei 21:40, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sihlea, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Bogza, comuna Sihlea. La fața locului s-au deplasat 2 echipaje cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o anexă din lemn în suprafață de circa 100 mp. În urma evenimentului, anexa a fost distrusă, iar peste 3 t cereale, 3 t lucernă vrac, aproximativ 180 baloți lucernă, 1 betonieră, 1 batoză de curățat cereale și 1 căruță au ars. Cauza probabilă care a provocat incendiul a fost fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

Totodată, în perioada menționată echipa pirotehnică e executat 2 misiuni. Prima misiune s-a desfășurat sâmbătă, 29 iulie, în satul Voetin, comuna Sihlea, de unde au fost ridicate 1 proiectil exploziv calibru 152 mm, 1 proiectil perforant calibru 85 mm și 1 proiectil perforant calibru 75 mm. Duminică, 30 iulie, echipa pirotehnică s-a deplasat în satul Muncelu, comuna Străoane, de unde a ridicat 1 proiectil exploziv calibru 75 mm și 128 cartușe de infanterie calibru 7,92 mm. Muniția a fost transportată și depozitată, urmând a fi distrusă prin acțiune de distrugere controlată.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea, solicită cetățenilor, anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

Sursa foto: ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?