Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

O ambulanţă a lovit un Opel în Odobeşti


   O autosanitară a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea a fost grav avariată după ce a fost implicată într-un accident. Evenimentul rutier a avut loc duminică seară, pe raza cartierului Unirea Odobești.
   Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții SAJ, ambulanța se întorcea de la o solicitare și mergea la substația Reghiu. Aceasta a intrat în coliziune cu un autoturism Opel, condus de o șoferiță. Se pare că aceasta dorea să intre într-o curte, dar nu s-a asigurat, fiind acroșată de ambulanță. „Autosanitara, care se deplasa către substația Reghiu, în dreptul localității Unirea Odobești, fiind angajată într-o depășire, a intrat în coliziune cu autoturism care a virat brusc la stânga pentru a intra într-o curte fără a se asigura. Ambulanța a fost avariată grav, fiind lovită aripa din dreapta față, capota, farul drept și bara. Costurile reparației vor fi suportate din asigurarea CASCO”, ne-a precizat inginerul Alexandru Gurgu, directorul tehnic al SAJ Vrancea. Nicio persoană nu a fost rănită în urma acestei coliziuni.
   După incident, la fața locului au ajuns și polițiștii, care în urma primelor verificări au ajuns la concluzia că vinovat de producerea evenimentului rutier ar fi chiar șoferul autosanitarei, care nu a păstrat distanța corespunzătoare în mers față de Opel-ul care circula în fața sa. Potrivit oamenilor legii, ambulanțierul nu s-a așteptat ca șoferița să efectueze manevra de viraj la stânga și pentru că era foarte aproape de Opel, a intrat în coliziune cu acesta. Polițiștii au adăugat că în urma impactului, autoturismul Opel a fost proiectat într-un copac de pe marginea drumului. De altfel, ieri dimineață, mașina avariată încă era proptită în copac.
   Oamenii legii au amendat-o atât pe șoferiță, pentru că a vrut să efectueze virajul la stânga deși era linie continuă, cât și pe șoferul ambulanței. „Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale, iar cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional”, ne-a declarat inspector principal Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Rutier Vrancea.
   Substația Reghiu a primit o autosanitară de rezervă, care va fi folosită până când va fi reparată ambulanța avariată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?