Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

VIDEO/FOTO! Prefectul Nicușor Halici: La Vintileasca, infrastructura școlară, sportivă și rutieră se află în plină dezvoltare

Autoritățile locale din Vintileasca au demarat un amplu proces de reabilitare a infrastructurii locale. Cu un primar tânăr, dar cu experiență, Vintileasca are parte de o dezvoltare accelerată. În prezent se află în derulare trei mari proiecte de investiții care vizează dezvoltarea infrastructurii școlare, sportive și rutiere a localității.

Comuna va avea una dintre cele mai mari şcoli din mediul rural la nivelul judeţului Vrancea, unde elevii vor avea şansa să înveţe într-un singur ciclu, în condiţii educaționale normale. Reabilitarea Școlii Gimnaziale ”Regina Maria”, Corp A și B, prevăzută cu dotări moderne, cu o valoare de aproape 3 milioane de lei, este realizată prin fonduri alocate în cadrul PNDL. Dotarea școlii se va face printr-o finanțare separată, din fonduri puse la dispoziție în acest sens prin PNRR.

În imediata vecinătate a școlii, pe o suprafață de peste 1500 m.p., se va construi o bază sportivă cu teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis. Prevăzută cu instalație de iluminat nocturn, vestiare și grupuri sanitare, investiţia are o valoare totală de 2 milioane lei plus TVA.

Printre proiectele de viitor se numără și realizarea unui drum de legătură dintre comuna Vintileasca și satul Măgura, de la Jitia, aceasta urmând să fie o rută alternativă la drumul național 2R. Această investiție va fi realizată prin PNI ”Anghel Saligny” și prevede asfaltarea a 3,6 kilometri de drum.

Modernizarea infrastructurii de bază, prin construirea reţelei publice de apă uzată şi a staţiei de epurare, reprezintă o altă investiţie majoră în comună. Reţeaua de canalizare va avea o lungime de 6 kilometri, iar stația de epurare, cu o valoare de circa 5,5 milioane de lei, a fost realizată în aproximativ un an şi jumătate.

Vedem la Vintileasca investiții foarte mari, care nu ar fi putut fi susținute din bugetele locale. Insist pe investițiile realizate prin programele naționale pentru că sunt unii care au susținut, atât în Guvernul Orban, cât și în Executivul Câțu, că nu este nevoie nici de PNDL și nici de «Anghel Saligny». La acest moment, prin PNI «Anghel Saligny» sunt propuse investiţii în peste 15.000 de proiecte la nivel naţional, proiecte pentru comunitate din banii românilor care se întorc la români!”, a declarat prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?