Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Două camioane pline cu zeci de tone de deşeuri din Germania şi Olanda au fost oprite la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu aproximativ 22 tone de deşeuri.

Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturilor transportate.

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în data de 27.07.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de doi cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilier, saltele second hand şi electrocnice second hand de la societăţi comerciale din Germania şi Olanda pentru firme din România.

Automarfarele erau încărcate cu 21.800 de kg de deșeuri

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 21.800 de kg de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

sursă foto: www.politiadefrontiera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?