Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Taekwondo – Focșăneanul Cristian Robert Mălureanu, medaliat cu bronz la Campionatul European Universitar

 

  • ”European Universities Combat Games 2023” au avut loc în Croația, la Zagreb, în perioada 20-23 iulie
  • Cristian Robert Mălureanu, sportivul Dragon Taekwondo Focșani, a reprezentat România fiind student la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău

Focșăneanul Cristian Robert Mălureanu, sportivul CS Dragon Taekwondo, student la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, a câștigat medalia de bronz la -87 kg. la Campionatul European Universitar. În sferturi de finală, Cristian Robert Mălureanu a câștigat în fața lui Marian Rachev din Marea Britanie iar în semifinală a fost întrecut de reprezentantul țării gazdă, Josip Bilic Pavlinovic. Este student la Facultatea de inginerie mecatronică și robotică, iar la clubul focșănean este antrenat de tatăl său, Cristi Mălureanu. El este este campion național universitar și vicecampion național la -87 kg, performanțe confirmate în mod strălucit și în competiția continentală a studenților de la Zagreb.

Calitatea de student la o facultate tehnică nu-l împiedică să fie și un remarcabil luptător de taekwondo. Așa cum mi-a spus, în timpul săptămânii se pregătește la Bacău, unde Universitatea i-a pus la dispoziție în mod special o sală pentru antrenamente, iar în weekend se pregătește acasă, la Focșani. Acum se află într-o perioadă de refacere în care face, totuși, pregătire specifică, dar la un nivel mai mic al intensității decât cel pentru competiții. Din delegația României la  European University Combat Championships -Zagreb 2023 au făcut parte 6 băieți și 6 fete.

          Dragon Taekwondo Focșani are o vară plină cu rezultate foarte bune. În afara bronzului obținut de Robert în Croația, clubul focșănean a mai câștigat, prin Ștefan Vasilache, o medalie de bronz la Campionatul European Școlar de la Belgrad din 29 mai – 3 iunie. A fost prima participare a lui Vasilache la o competiție de acest nivel.Iar Denis Fodolică, campionul național la copii 2A, la +25 kg., a fost inclus în Lotul României care va concura la Campionatul Mondial de cadeți, din 28-31 august,  de la Sarajevo în Bosnia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?