Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Pompierii militari au intervenit pentru salvarea unui copil de 2 ani

O peripeție se putea transforma în clipe de coșmar pentru o familie din Adjud. Chiar dacă de multe ori avem impresia nimic rău nu se poate întâmpla, un moment de neatenție este suficient pentru ca viața celor mici să fie pusă în pericol. De aceea, copiii trebuie supravegheați în permanență!

Un apel primit astăzi la numărul unic 112, în jurul orei 14:00, semnala că un copil de 2 ani a rămas singur în locuință după ce ușa apartamentului s-a blocat, iar persoana adultă care avea grijă de el nu mai putea pătrunde în interior.

În cel mai scurt timp, spre locul indicat s-au deplasat 2 echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud, cu 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și 1 autospecială de stingere cu apă și spumă.

Pompierii au acționat cu autoscara și au pătruns printr-o fereastră în interiorul apartamentului, situat la etajul al treilea.

Copilul nu a avut nevoie de asistență medicală, acesta fiind preluat de mamă, care venise de urgență la domiciliu.

⁕⁕⁕

Această întâmplare ne arată, încă o dată, că micuții trebuie supravegheați permanent. Copilul explorează împrejurimile, se poate cățăra pe mobilă, poate avea moduri riscante de joacă, se ascunde, iese din raza de supraveghere a adulților. De aceea nutrebuie să îi scăpați din ochi, mai ales atunci când se află în bucătărie, pe balcon, aproape de ferestre sau pe scara blocului.

În acest sens, puteți avea în vedere  următoarele sfaturi:

balconul trebuie privit ca un loc periculos, la fel scările și ferestrele;
este indicat să asigurați ferestrele, ușile, pentru a nu permite accesul copilului, atunci când este singur, la scări sau balcon;
luați în calcul riscul curenților de aer, care pot trânti uși sau ferestre. Copiii sunt atrași de jaluzele, ghivece cu flori, iconițe sau alte accesorii puse pe fereastră. Luați de pe pervaz lucrurile care prezintă interes pentru ei. Micuții pot face eforturi să ajungăla ele și pot să cadă de la înălțime;
îndepărtați orice mobilă din apropierea ferestrelor care se poate transforma pentru micuț în trepte pentru a ajunge la fereastră, să vadă ce este afară. Copilul poate cădea în gol.
aveți grijă : Nu lăsați nici o clipă copiii nesupravegheați!

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?