Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Vrei să scapi de amendă dând mită? Un polițist vrâncean a filmat cu dispozitivul BodyCam un șofer care voia să-i dea 500 de lei

Un șofer a fost trimis în judecată pentru dare de mită, după ce a încercat să cadă la o înțelegere cu un polițist care îl oprise în trafic. S-a întâmplat în ianuarie anul acesta, iar rechizitoriul a fost trimis în instanță câteva luni mai târziu. Bărbatul nu a ridicat cereri sau excepții, astfel că luna trecută Tribunalul Vrancea a constatat „legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul (…) Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea prin care s-a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului (…), cercetat în stare de libertate, pentru săvârșirea infracţiunii de dare de mită, (…). Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecaţii cauzei privind pe inculpatul (…)”.

În rechizitoriu se arăta că în ianuarie anul acesta, în jurul orelor 15.50, inculpatul a fost tras pe dreapta pe DN2-E85, între Focșani și Garoafa, în timp ce conducea o autoutilitară. Și, dat fiind că polițistul din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea urma să îl sancționeze pentru că efectuase o manevră de depășire neregulamentară, inculpatul i-a oferit suma de 500 de lei. Numai că agentul-șef de poliție l-a refuzat și l-a sancționat contravențional pentru abaterea rutieră constatată, încheind în acest sens un proces-verbal. De altfel, întreaga tentativă de dare mită a fost surprinsă audio-video de dispozitivul BodyCam, imaginile devenind probă la dosar.

Sursa foto: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?