Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Bitcoin îşi păstrează statutul de cel mai deţinut criptoactiv pe platforma eToro în T2 2023, la nivel global

Bitcoin şi-a consolidat poziţia de cel mai deţinut criptoactiv pe platforma eToro în trimestrul 2 din 2023 la nivel global, înregistrând o revenire în evoluţia preţurilor, însă investitorii români s-au orientat în special către Cardano, urmat de Bitcoin, Ethereum şi Ripple (XRP), relevă noile date ale platformei. Top 10 cele mai deţinute criptoactive rămân în mare parte stabile, în timp ce performanţa bitcoin întrece aşteptările, iar Flare şi TRON au avut şi ele performanţe bune. Cele mai mari creşteri ale poziţiilor deschise includ Arbitrum (176%), Cartesi (45%) şi Amp (12%).

Update-ul trimestrial al platformei sociale de tranzacţionare şi investiţii nu arată nicio schimbare de poziţii în top 10 cele mai deţinute criptoactive în T2 faţă de T1 2023, dar indică o revigorare a Bitcoin pe piaţă, care a ajutat criptoactivul să îşi consolideze poziţia de top, în timp ce altele au rămas stabile în trimestrul al doilea. Flare şi TRON au avut, de asemenea, performanţe bune în raport cu alte token-uri din top 10. Pentru investitorii români, Cardano rămâne în continuare cel mai deţinut criptoactiv, urmat de Bitcoin, Ethereum şi Ripple (XRP). Dodgecoin şi Shiba şi-au păstrat locurile 5 şi 6. Topul românesc a avut şi o intrare nouă – Flare, care a ajuns pe locul 10, de pe locul 11 în trimestrul trecut, înlocuind Stellar”, se spune într-un comunicat al eToro.ro.

La nivel global, cele mai mari mişcări au fost observate în cazul token-urilor mai mici, respectiv Arbitrum (+180%), Cartesi (+46%) şi Amp (+12%), acestea înregistrând cele mai mari creşteri ale numărului de deţinători. De asemenea, au avut performanţe bune Orchid (+12%), Band Protocol (+10%) şi Fetch.ai (+10%). În topul mai extins al celor mai deţinute 20 de criptoactive, cele două care au înregistrat cea mai mare creştere a poziţiilor au fost Terra 2.0 (+3%) şi Polygon (+2%). „Performanţa pieţei criptoactivelor a înregistrat câteva schimbări semnificative în ultimele trei luni, dar bitcoin a demonstrat încă o dată că este cel mai solid dintre activele majore, consolidându-şi poziţia de cel mai mare criptoactiv din lume.

Performanţa bitcoin pe piaţă a fost în mare parte pozitivă, în timp ce alte criptoactive importante nu s-au descurcat la fel de bine. Piaţa pare să se adapteze oarecum la noua dinamică, cu retrageri ale deţinătorilor de criptoactive precum Ethereum, TRON şi Decentraland. Este neobişnuit să vedem diferenţe de comportament între cel mai mare criptoactiv bitcoin şi alte criptoactive principale, dar aceasta a fost tendinţa din ultimele trei luni. Cu toate acestea, modificările au fost graduale, ceea ce înseamnă că poziţionarea primelor 10 criptoactive a rămas neschimbată faţă de trimestrul precedent”, a comentat Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor.

eToro este o platformă socială de tranzacţionare şi investiţii unde se poate tranzacţiona, se poate face schimb de cunoştinţe şi se poate învăţa despre investiţii. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide pieţele globale pentru ca toţi cei interesaţi să poată tranzacţiona şi investi într-un mod simplu şi transparent. În prezent, eToro are peste 32 de milioane de utilizatori înregistraţi din peste 100 de ţări. eToro este o platformă de investiţii cu mai multe active.

eToro este o companie de servicii financiare autorizată şi reglementată în Europa de Comisia Valorilor Mobiliare şi Bursiere din Cipru, în Marea Britanie de către Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA), de către Comisia Australiană pentru Valori Mobiliare şi Investiţii (ASIC) în Australia şi de către Autoritatea pentru servicii financiare din Seychelles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?