Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Șefi de promoție în Vrancea! Andrei Pănescu, de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici‟ Panciu: „Nu o să uit niciodată de unde am plecat‟

Cu media generală 10, Andrei Pănescu este șeful promoției 2023 de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici‟ Panciu, specializarea Matematică-Informatică. Care este secretul acestei performanțe? „Multă muncă, perseverență și ambiție. Pentru un astfel de rezultat trebuie să tragi foarte mult de tine. Vreau să cred că este un rezultat destul de satisfăcător având în vedere faptul că am învățat foarte mult pe parcursul acestor 4 ani de liceu. Sper că o să mă mențin așa și mai departe‟, spune Andrei. Când au aflat că fiul lor este șef de promoție, părinții lui Andrei l-au „felicitat, îmbrățișat și pupat‟. „Sunt foarte mândri de mine. Vreau să le spun că-i iubesc foarte mult și le mulțumesc că m-au suportat și îndrumat în acești 18 ani pe care-i am. Sunt foarte recunoscător!‟.

„Pandemia ne-a furat o parte din capitolul nostru important: liceul‟

Pa parcursul celor patru ani, Andrei s-a dedicat studiului. Partea mai puțin plăcută a liceului a fost pandemia de COVID-19. „Pandemia ne-a furat o parte din capitolul nostru important: liceul. Liceul era momentul în care trebuia să legăm prietenii, să ne facem amintiri… În 2020, când am aflat vestea că vom sta două săptămâni acasă, eram toți fericiți. Din două săptămâni s-a făcut o lună, apoi s-au făcut două luni, apoi a trecut un an, ne-au băgat în online și… s-a dus tot. Ne-am obișnuit până la urmă, dar a fost destul de greu‟, povestește Andrei.

Fiind pasionat încă de mic de Matematică, Informatică, Fizică și calculatoare, tânărul se va înscrie la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași, luând în calcul și Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică aplicată din Iași. „Mă văd lucrând probabil într-o companie IT, pe partea de programare. Poate îmi deschid propria companie, cine știe… Dacă tot mă duc la Iași, probabil voi rămâne acolo, nu știu sigur. Nu o să uit niciodată de unde am plecat. Panciu este locul meu de suflet‟, adaugă el.

Acum că a scăpat de emoțiile examenului de Bacalaureat, Andrei a realizat cât de important este să ai o viață cât mai echilibrată, fără stres. „Cu Bac-ul m-am stresat foarte mult. Am învățat în iunie la Română cât n-am învățat în toți acești ani. Ce mesaj aș avea pentru mine, cel din viitor? Nu te mai stresa așa de mult. O să fie bine, o să reușești ce-ți propui.  Nu mai lua opinia altuia în seamă!‟.

Îl felicităm pe Andrei Pănescu pentru rezultatele obținute și-i dorim mult succes în viitor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?