Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Baschet U 16 – LPS Focșani, în Grecia, la Turneul Internațional de Baschet Tineret

 

  • Formația focșăneană a disputat aseară o semifinală, iar astăzi va juca în una dintre finale

Baschetbaliștii U 16 de la LPS Focșani se află pentru a patra oară consecutiv la IBYT – International Basketball Youth Tournaments, care are loc de patru ani încoace în Grecia, la Marathon, lângă Atena. Prezența sportivilor focșăneni la toate cele patru ediții ale turneului se datorează ”prestației pe care am avut-o de fiecare dată și care i-a determinat pe organizatori să ne invite în fiecare an”, mi-a spus profesorul Petruț Mihai, antrenorul baschetbaliștilor și directorul LPS Focșani. La turneu, care este organizat pentru băieți și fete U 16 și U 14, LPS Focșani a fost într-o grupă din care au mai făcut parte formațiile Academia de Baschet Deree și Agas. În partidele din grupă, disputate la Maraton Gym Chamilothoris, LPS Focșani a fost întrecută cu 63 – 34 de Deree și a dispus de Agas cu 69-43. Clasată pe locul al doilea în grupă, echipa focșăneană a jucat aseară de la ora 19:15 semifinala cu Agios Nikolaos Pallinis. Astăzi, invinsele din semifinale vor juca pentru locurile 3-4 de la ora 15:00, iar învingătoarele, de la ora 19;00, pentru locurile 1 și 2.

          ”La fel ca și în celelalte ediții, este un turneu foarte puternic, cu două echipe de top din Atena și un club foarte puternic din Israel. Suntem la jumătatea competiției, avem după faza grupelor o victorie și o înfrângere și vom juca semifinala în seara aceasta pentru ca mâine să disputăm finala mică sau cea mare. Indiferent de rezultat, consider că acest turneu constituie o experiență foarte utilă pentru tinerii noștri jucători”, mi-a declarat joi profesorul Petruț Mihai.

În altă ordine de idei, antrenorul LPS Focșani mi-a mai spus că ”după ce Dragoș Constantinescu a ales să-și continue cariera în altă parte, ne-am mișcat destul de repede și am umplut golul lăsat de el prin aducerea de la Lynx Ploiești a unui copil foarte talentat, Necula Mihnea, un sportiv care în câteva zile s-a încadrat perfect în echipa noastră pe care, cu siguranță, o va ajuta să obțină rezultate bune în perioada următoare!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?