Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Șefi de promoție în Vrancea! Bianca Neagu, de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu‟ Focșani, vrea să fie profesor universitar

Pentru un adolescent, anii de liceu reprezintă poate una dintre cele mai frumoase perioade. În cazul Biancăi Neagu, șefa promoției 2023 de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu‟ Focșani, profil Filologie – Engleză Intensiv, liceul va rămâne mereu o poveste pe care și-o va aminti cu drag. Media generală 9.85 din liceu n-a fost obținută „prin toceală‟, adolescenta povestind că a avut timp și de studiu, dar și de activități extrașcolare.

Originară din Focșani, Bianca spune că a avut o copilărie plină cu de toate. A mers la canto, actorie, înot… însă și-a găsit refugiul în cărți. „M-am regăsit mai mult în povești și în caractere diferite. A fost cel mai palpitant lucru pentru mine. Am vrut să studiez mai mult procesul de scriere și toată latura de gândire pentru că, pe cât mi-ar plăcea să mă pun în situația unui personaj, mai degrabă mi-a plăcut să scriu și să inventez‟, povestește ea.

Încă din clasa a V-a, vrânceanca s-a îndrăgostit de Engleză, participând la diverse concursuri și olimpiade inclusiv în liceu. Cum a ales să se înscrie la Liceul de Artă Focșani după absolvirea clasei a VIII-a? „Din clasa a V-a am avut-o dirigintă pe doamna profesoară de Fizică, Daniela Gheorghe, la Școala Gimnazială «Oana Diana Renea» Focșani. Întâmplarea a făcut ca doamna să-mi fie dirigintă și la liceu, la Arte. Noi am fost prima promoție de Engleză Intensiv la acest liceu. De ce Filologie la Arte? Pentru că Filologia este arta vorbitului, și ne-am găsit și noi loc printre artiștii împământeniți‟, este de părere Bianca Neagu.

„Am fost generația care a prins pandemia din plin‟

Cei patru ani de liceu urmați de Bianca se leagă automat și de pandemia de COVID-19. „Am fost generația care a prins pandemia din plin și, într-un fel, a tăiat toată experiența de liceu. Am intrat în liceu cu acele așteptări… vedeai în filme și în desene cum o să fie liceul… În primul semestru din clasa a IX-a îți este frică, și fix când începi să te relaxezi, primești mesajul ăla că o să stăm două săptămâni acasă, apoi o lună, apoi ajungi să-ți vezi profesorii și colegii în online‟, povestește adolescenta.

Pandemia a trecut, iar elevii s-au întors în bănci, clasa a XII-a fiind pentru Bianca și colegii ei ocazia perfectă pentru a „profita de viața de licean‟. În toată această perioadă, tânăra s-a implicat în diverse activități de voluntariat și, pentru doi ani, a fost președintele Consiliului Școlar al Elevilor. „Ca președinte, trebuie să fii un membru al echipei. Am avut noroc de un birou executiv unit și, împreună, am reușit să facem foarte multe. Fiecare liceu are un Consiliu, iar Adunarea Generală este formată din reprezentații fiecărei clase. Avem ședințe și activități lunar. Când ședințele sunt convocate la nivelul Consiliului Județean al Elevilor, fiecare președinte sau reprezentant participă și discutăm problemele la o scară mai largă‟, explică tânăra.

Cum au ajutat-o cei doi ani în care a fost președinte al Consiliului Școlar al Elevilor? „Această experiență mi-a arătat că pot fi și un lider. Am preluat multe roluri și am dat de realitatea brută, pentru că am văzut și lucrurile pe care nu aș fi vrut să le văd ca elev. Trebuia să ascult totul obiectiv și să văd cum să repar totul. Să aplanez o situație și să fiu o balanță între profesori și elevi‟.

Viitor profesor universitar

Încă din clasa a IX-a, Bianca Neagu și-a dorit să ajungă șef de promoție, având chiar și discursul pregătit. Anii au trecut, dorința i-a fost îndeplinită, iar „speech-ul a ieșit mult mai bine decât mi-am imaginat. Am fost foarte entuziasmată‟. Care este secretul acestei performanțe? „Trebuie să încerci să nu te pierzi, pentru că este foarte ușor. Adolescența este o vârstă atât de ciudată în viața unui tânăr, încât nici tu nu te înțelegi. Trebuie să-ți dai seama ce vrei să fii pentru tine și pentru lumea din jur. Eu, spre exemplu, vreau să fiu persoana pe care o admiram încă de când eram mică: mama. Ea a fost cumva un model de cum este să fii o femeie într-o lume atât de dificilă. Mereu am vrut să-mi depășesc condiția și să fiu cea mai bună variantă pe care o poate vedea un om‟, spune Bianca Neagu.

Visul absolut‟ al Biancăi Neagu este să devină profesor universitar, motiv pentru care se va înscrie la Facultatea de Limbi Străine din București. „Educația m-a pasionat de mică. Vreau să văd cum pot eu, ca profesor, să fac o diferență în studiul elevilor‟. Odată cu îndeplinirea acestui vis, tânăra speră că va ajunge „persoana la care mă uitam când eram mică, și poate o variantă mai bună a ei‟.

          Îi dorim Biancăi Neagu un parcurs personal și profesional așa cum își dorește!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?