Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

FOTO: Profesoara Stana Apostu Georgescu de la Vintileasca a ieșit la pensie după 45 de ani de activitate

Profesoara Georgescu Apostu Stana, cunoscută ca „doamna Georgeasca”, profesor de limba și literatura română la Şcoala Gimnaziala „Regina Maria” din Vintileasca, şi-a serbat ieşirea la pensie. Conform datelor furnizate de colegii de cancelarie ai profesoarei, Stana Apostu Georgescu a fost absolventă a Liceului Pedagogic, a parcurs toate treptele profesionale, devenind profesor pentru învățământ primar gradul I. În anul 2005 termină Facultatea de Filologie, specializarea limba și literatura română – limba și literatura franceză. În urma examenului de titularizare ocupă catedra de limbă și literatură română, după care participă la examenul de ocupare a funcției de director, pe care îl promovează, iar din anul 2006, a fost directorul Școlii Gimnaziale „Regina Maria” Vintileasca, până în anul 2012.

După absolvirea Liceului Pedagogic, a fost repartizată în satul natal Vintileasca, unde și-a desfășurt activitatea didactică până în urmă cu câteva zile, când a ieșit la pensie. Stana Apostu a condus 45 de ani Ansamblul Folcloric de Copii „Dorul Ciobănașului”. Ajunsă la 65 de ani de viaţă şi 45 de ani în slujba învăţământului, „tânăra“ pensionară a trăit la maxim emoţiile cauzate de momentul în care colegii au surprins-o plăcut. „Este un moment greu pentru mine. În şcoala aceasta am muncit, aici m-am bucurat, aici am râs şi tot aici am plâns. Însă, acum, plâng de bucuria împlinirii, a reuşitelor personale, a reuşitelor profesionale. Timpul pentru mine parcă a alergat prea repede şi am ajuns la sfârşit de carieră şi nu îmi vine să cred că eu sunt cea care, la 65 de ani, ies la pensie”, au fost vorbele spuse de Stana Apostu Georgescu în cancelaria unității de învățământ.

„Şi-a dăruit întreaga activitate şcolii, cu seriozitate şi mult entuziasm. A fost îngăduitoare, dar exigentă atunci când a fost nevoie. A lucrat cu simţ de răspundere, iar acum cred că este mulţumită că a făcut exact ce i-a dictat inima. A avansat spre toamna profesiei cu forța tinereții, cu discreția omului stăpânit, înțelept, cu darul unui dibaci mânuitor al cuvântului. Pentru noi, pentru școala noastră, rămâne omul de la care am învățat să apreciem bucuria de a fi împreună, încrederea în oameni și faptul că munca înseamnă bucurie, energie, experiență, cunoaștere, o figură luminoasă de dascăl, un om integru, de aleasă dăruire, împărțită cu generozitate tuturor deopotrivă, colegi, elevi și comunitate. Vă dorim prosperitate, sănătate, împliniri în viața personală și energie inepuizabilă! Dumnezeu să vă ocrotească și să vă întoarcă înzecit tot ce ați dăruit în cei 45 ani de carieră!”, ne-a declarat profesoara Mariana Noapteș, fostă colegă de cancelarie.

Stana Apostu Georgescu a fost un cadru didactic cum rar mai găsești în vremurile noastre, poate prea sever uneori așa cum spun foștii elevii care i-au trecut prin mână, însă nu a lăsat niciodată garda jos și tot timpul a pledat pentru luminarea copilului de la țară, pentru ca și el, copilul din vârf de munte, să ajungă om în lume și să se descurce oriunde îl va duce viața. „Dragă doamnă învățătoare, cuvintele sunt insuficiente pentru a exprima recunoștința și admirația pe care le am față de dumneavoastră. Ați fost mai mult decât o învățătoare pentru mine, ați fost un model de dăruire, pasiune și răbdare… toate orele de „arest” în speranța unui scris demn de o domnișoară și toate zilele de repetiții pentru că „puteți mai bine, copii!”, clasa plină de râsete, emoții și descoperiri… Ne-ați învățat nu doar cifre și litere, ci ne-ați deschis mintea și sufletul pentru a explora noi orizonturi și a ne depăși limitele proprii. Sunteți o parte inestimabilă a vieții elevilor dumneavoastră, iar amintirile petrecute împreună vor rămâne vii și prețioase pentru totdeauna. Meritați să vă relaxați, să vă bucurați de plăcerile simple ale vieții și să primiți toate aprecierile și iubirea pe care le-ați meritat de-a lungul anilor. Ne-ați arătat cum să fim oameni buni și să ne implicăm activ în comunitate. Prin dumneavoastră, am învățat că un singur individ poate avea un impact major în viața altora. Vă îmbrățișez, cu drag și cu recunoștință!”, este mesajul Gabrielei Tatu, fostă elevă la școala din Vintileasca.

„Pensionarea este rodul muncii de o viață și înțelepciunea unui nou început. Pentru doamna profesor, Georgescu-Apostu Stana, roadele muncii sunt bogate, generații de elevi au fost șlefuite cu mult tact de dumneaei, au excelat la limba și literatura română, obținând premii importante la nenumărate concursuri și olimpiade. A sădit la copii dragostea pentru tradiția strămoșească, cântecele vechi au prins viață prin activitățile doamnei profesoare, iar dansurile populare au fost prezentate pe scena marilor festivaluri din țară și chiar din străinătate. Un cadru didactic perfecționist. Îi urez ani mulți liniștiți și binecuvântați, iar bucuria să-i fie prezentă în tot ceea ce va realiza!”, a spus și Gabriel Trestianu, actualul director al unității școlare. „Doamna profesoară își încheie activitatea după o carieră frumoasă de dascăl în cadrul școlii noastre. Pentru o perioadă de timp dumneaei a ocupat și funcția de director al școlii cu rezultate deosebite ale elevilor și ale cadrelor didactice. Acum la final de mandat, dacă pot spune așa, omul, cadrul didactic Stana Apostu Georgescu finalizează o etapă profesională, având o carieră remarcabilă, fiind un apreciat cadru didactic, implicat foarte activ în activitatea educativă și cultural artistică a comunității noastre. Îi mulțumesc personal pentru întreaga activitate și îi doresc să aibă parte de mulți ani frumoși și sănătoși alături de familie și de cei dragi și să se bucure de pensie cât mai mult”, a spus Tudorel Vâlcociu, primarul comunei Vintileasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?