Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

FOTO! Elevii Școlii Gimnaziale „Profesor Doctor General Gheorghe V. Zaharia‟ din Popești au învățat cum să spun „NU‟ violenței

La sfârșitul sptămânii trecute, la Școala Gimnazială „Profesor Doctor General Gheorghe V. Zaharia‟ din Popești a avut loc o activitate împotriva violenței la care au luat parte și polițiștii vrânceni. La activitate au participat Ionuț Adrian Bercaru, directorul Școlii Gimnaziale „Profesor Doctor General Gheorghe V. Zaharia‟ Popești, comisar șef Monica Manolache din cadrul Biroului Siguranță Școlară al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, Alexandru Hagiu de la Postul de Poliție Popești și Diana Bratosin, președinta Asociației „Viitorul Sună Bine‟.

„În cadrul acestei activități s-a urmărit diminuarea faptelor de violență și bullying comise de adolescenți/copii în școală, familie, comunitate. S-au vizionat filmulețe cu impact notabil asupra celor prezenți și s-a organizat o expoziție de desene cu tema: «Violența vazută prin ochii copiilor», iar la finalul activității elevii au primit dulciuri‟, spune Diana Bratosin, în calitate de coordonatoarea a acestei activități. Cuminți și atenți, elevii au înțeles că „cel mai bun răspuns în fața violenței este bunătatea‟.
Totodată, „copiii au beneficiat de consiliere și informare cu privire la drepturile și obligațiile pe care aceștia le au. Prin această activitate s-a urmărit și: realizarea unei bune comunicări/ relații între copii, între copii și profesori precum și între copii și părinți; implicarea instituțiilor din comunitate; stimularea spiritului de inițiativă și de voluntariat în comunitate în activitățile de sprijin ale copiilor și familiilor aflate în dificultate. Doar împreună putem face lucruri minunate! Mulțumim tuturor celor implicați în această activitate!‟, a mai precizat Diana Bratosin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?