Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Ajutor de la stat pentru „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare”

A doua rundă de atragere de fonduri în cadrul Programului „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare”, finanţat din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), se prelungeşte până la data de 26 iulie 2023 sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare, a anunţat, miercuri, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Înscrierile se realizează în baza Ghidului specific, iar cererile de finanţare se transmit la AFM prin aplicaţia informatică destinată programului care este disponibilă pe site-ul instituţiei.
Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei, măsura vizează sprijinirea familiilor şi persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor băneşti nete lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată pe membru de familie) pentru plata cheltuielilor de branşare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi/sau de canalizare. Solicitanţii care pot depune cereri de finanţare sunt operatorii de servicii de utilităţi publice sau operatorii regionali de servicii de utilităţi publice din sectorul de apă şi apă uzată. Suma alocată sesiunii de finanţare este de 889.346.500 de lei (cu TVA).
Valoarea maximă eligibilă a proiectului corespunde unui cost unitar de cel mult 1.900 de euro/gospodărie racordată şi/sau branşată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare, fără TVA. Rata de finanţare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?