Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Restanţele la bănci depăşesc 87 milioane lei


Criza economică și absența măsurilor de sprijin față de mediul privat falimentează tot mai mulți vrânceni. Valoarea restanțelor către bănci s-a ridicat, în luna august, la peste 87 milioane lei, dublu față de luna august 2009. Economiile din bănci se mențin la 1,2 miliarde lei.

Vrâncenii gă-sesc tot mai greu bani pentru plata ratelor către bănci, arată situația realizată de Banca Națională pentru luna august. Restanțele vrâncenilor către bănci au crescut cu peste două milioane lei față de luna anterioară.
În cifre, statistica oficială a Băncii Naționale arată că valoarea restanțelor la creditele contractate în lei și în valută era de peste 87 milioane lei. Potrivit BNR, cele mai mari restanțe erau înregistrate la creditele în lei, cu o valoare totală de 53,9 milioane lei. De asemenea, valoarea în lei a restanțelor la creditele contractate în valută se ridică la 33,4 milioane lei.
Statistica BNR arată că vrâncenii au credite în moneda națională de peste 844 milioane lei. Cele mai mari sume erau datorate de agenții economici, cu o valoare de 448,6 milioane lei în vreme ce populația datora 393 milioane lei, din care 311 milioane lei pentru credite de consum.
O valoare aproape egală se înregistra la creditele contractate în valută. În august 2010, vrâncenii datorau peste 822 milioane lei la creditele contractate în valută. Cele mai mari sume trebuie plătite de către populație, care are credite cu o valoare totală de 532 milioane lei, ponderea cea mai mare fiind la creditele pentru consum, cu o valoare de 371 milioane lei. 
Pe de altă parte, valoarea totală a economiilor păstrate de vrânceni la instituțiile bancare depășește un miliard de lei, respectiv 1,2 miliarde lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?