Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Parteneriat încheiat între 4 comune pentru asigurarea transportului local cu microbuze electrice

Primăriile Vizantea Livezi, Soveja, Câmpuri și Răcoasa vor achiziționa câte un microbuz electric pentru asigurarea transportului local. În acest sens, a fost încheiat un parteneriat între comunele mai sus amintite, iar achiziția de microbuze electrice deja se află pe portalul de achiziții publice. Fiecare comună va cumpăra câte un microbuz electric și câte o stație de reâncărcare. Valoarea unui microbuz plus stație de încărcare este estimată la peste 1,2 milioane de lei. Microbuzul achiziționat trebuie să fie nou, la prima utilizare, 22 de locuri, plus un loc pentru conducătorul auto. Nu se acceptă microbuze de tip „second hand” sau de tip „refurbish”. „Comuna Câmpuri a încheiat Acordul de parteneriat nr. 2011/13.05.2022 cu unitățile administrativ teritoriale Vizantea-Livezi, Soveja și Răcoasa, în scopul accesării de fonduri în cadrul apelului de proiecte din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta 10-Fondul local, 1.1 – Mobilitate urbană durabilă, 1.1.1 – înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) și 1.1.3 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de reîncărcare vehicule electrice. Parteneriatul astfel constituit a semnat cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației contractul de finanțare 135189/28.11.2022. Contractul are ca obiect achiziția de microbuze nepoluante și stații de încărcare în cadrul parteneriatului Comuna Vizantea-Livezi – Comuna Câmpuri – Comuna Soveja – Comuna Răcoasa“, se arată în caietul de sarcini.

„La nivelul comunei Câmpuri există în prezent 3 unități de învățământ, în care sunt cuprinși 350 elevi. 320 de elevi dintre cei menționați necesită transport zilnic la și de la unitate de învățământ până la domiciliu. Transportul este asigurat în prezent de către 1 microbuz, care, pentru a deservi întreaga comunitate efectuează zilnic mai multe curse, însumând 130 km/zi în prezent“, se mai arată în caietul de sarcini.

Un microbuz asemănător achiziționează și Primăria Bolotești. Este vorba de achiziția unui microbuz electric, cu o capacitate de minim 22 locuri pe scaune + 1 loc conducătorul auto, inclusiv a serviciilor accesorii ce trebuie asigurate pe perioada de garanție. Microbuzul achiziționat trebuie să fie nou, la prima utilizare.

Sursa foto: https://www.freepik.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?