Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Corlăţean: Profesorul de drept neconstituţional Boc să citească jurisprudenţa CEDO


Senatorul PSD Titus Corlățean îi recomandă „profesorului de drept neconstituțional Emil Boc” să lectureze jurisprudența CEDO, avertizându-l totodată pe premier că încalcă exact articolul din Constituție pe care-l invocă drept temei pentru luarea măsurilor anticriză.

El a opinat că prin măsurile luate, Cabinetul Boc încalcă, „violează” Constituția României și documentele internaționale de apărare a Drepturilor Omului.

Întrebat de jurnaliști în baza cărui principiu a decis Guvernul restrângerea unor drepturi constituționale, premierul a răspuns că ordinea publică și siguranța națională permit acest lucru.

Articolul 53 din Constituție prevede însă că exercițiul unor drepturi sau al unor libertăți poate fi restrâns numai prin lege și numai dacă se impune, după caz, pentru apărarea securității naționale, a ordinii, a sănătății ori a moralei publice, a drepturilor și a libertăților cetățenilor, desfășurarea instrucției penale, prevenirea consecințelor unei calamități naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?