Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

FOTO: Fotbal județean – CSM Adjud 1946 a câștigat Cupa României, etapa județeană – cronica meciului

  • În finală, miercuri, 7 iunie, pe stadionul Milcovul, CSM Adjud 1946 – Victoria Gugești 4-3 (0-0, 0-0) după lovituri de departajare

Formații

Victoria Gugești: Apenciucesei – Popa, Cosmin Milea, Robert Bratu, Crăciun – Ghizdeanu, Liviu Dumitriu, Ionescu, Predoiu – Costin, Alexandru. Rezerve: Mihalache, Cosmin Bratu, Dediu, Călin, Isac, Stanciu, Mihăilă, Petcu, Petrescu.

Antrenor principal – Claudiu Ionescu, antrenor secund – Săndel Vasile

CSM Adjud 1946: Atomei – Trăistaru, Mocanu, Stan, Căruță – Adrian Oltianu, Mănăilă, Manta, Vartolomei – Nicodim, Agbleta. Rezerve: Chiruță, Antal, Neagu, Alexandru Istrate, Răzvan Istrate, Laza, Gheba Simescu, Okwuego, Petrea.

Antrenor principal – Giani Florin, antrenor secund – Dănuț Moței.

CSM Adjud 1946 a câștigat Cupa României, etapa județeană, ediția 2022-2023. În finala disputată miercuri, 7 iunie, de la ora 17:00 la Focșani, pe Stadionul Milcovul, în compania Victoriei Gugești, adjudenii și-au adjudecat trofeul după executarea loviturilor de departajare. La capătul primelor 90 de minute scorul a fost cel de la început, 0-0, tot așa cum avea să fie și după prelungiri. A urmat seria loviturilor de departajare începută pentru Victoria de Predoiu care a trimis mingea în transversală, după care Nicodim a transformat pentru CSM 1946 și a fost 1-0. Apoi au înscris Bratu și Răzvan Istrate și s-a făcut 2-1, Cosmin Milea, respectiv Mănăilă au dus scorul la 3-2, Popa și Căruță au marcat pentru 4-3, scor la care Costin a bătut moale și previzibil iar Atomei a plonjat pe minge și a închis jocul: 4-3 și echipa adjudeană a câștigat finala Cupei!

Meciul nu a avut o calitate deosebită, dar chiar dacă au părut obosite, cele două competitoare și-au executat partitura cu care au intrat pe teren: adjudenii cu o apărare compactă în care au excelat Rodinel Stan și Manta și marcaj la Costin, gugeștenii cu joc elaborat, cu deschideri pe părțile laterale urmate de centrări, dar și cu pătrunderi din zona centrală iar în apărare cu marcaj la Agbleta. A rezultat o dispută fără mari situații de gol la vreo poartă! Totuși, Gugeștiul putea marca la lobul lui Ionescu din care mingea a căzut pe plasă, dincolo de transversală, la diagonala lui Remus Popa, la lovitura de cap a lui Costin după care mingea a trecut puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Atomei. Dar mai cu seamă la pătrunderea lui Costin din minutul 90+5 când portarul adjudean a blocat mingea care trecuse de el, spre linia porții. CSM 1946 a avut golul în gheata lui Agbleta la ieșirea hazardată a lui Apenciucesei, dar vârful Adjudului a trimis pe lângă poarta goală și după lovitura de cap lobată a aceluiași când mingea a căzut pe plasă.

Așa cum a arătat jocul, probabil că Victoria ar fi meritat să câștige. Însă nu a putut să marcheze iar loviturile de departajare i-au arătat pe adjudeni cu nervii mai tari și mai siguri pe ei! Până la urmă, pare a fi cinstit ca echipele cele mai bune ale campionatului județean să-și împartă onorurile ediției 2022-2023: Victoria Gugești – campioană, CSM Adjud 1946 – câștigătoarea Cupei! CSM Adjud 1946 va juca în luna iulie în faza regională a competiției.

Lovitura de începere a finalei a fost dată de fostele glorii ale fotbalului focșănean Mihai (Puiu) Oprișan și Gică Canaragiu.

Premierea performanței în sezonul 2022-2023!

În pauza finalei Cupei, au fost continuată premierea performerelor fotbalui vrâncean începută la Gugești sâmbăta trecută. Miercuri au fost premiate alte patru campioane: juniori C -Inizio Focșani, juniori C elită -Prosport Focșani, fetele U 11 – Estera Țifești și senioarele de la Estera care au câștigat Liga a treia la fotbal feminin și au promovat în Liga a doua, golgeterul Ligii a IV-a, Agbleta de la CSM Adjud 1946.

După terminarea finalei, au primit diplome, medalii și cupe cele două finaliste și arbitrii finalei. Premierile au făcut parte din Proiectul Dezvoltarea fotbalului din județul Vrancea/Sportul pentru toți, derulat de AJF Vrancea și CJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?