Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Trei elevi vrânceni, calificați la faza națională a Olimpiadei de Meșteșuguri Tradiționale

În data de 22 mai, Palatul Copiilor Focșani, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, a organizat faza județeană a Olimpiadei de Meșteșuguri Tradiționale.

Au participat copii mici și mari de la Școala Gimnazială Jitia, Școala Gimnazială „Prof. General Gh. Gheorghiu” Gologanu, Școala Gimnazială „Dimitrie Gusti” Nereju, Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani, Palatul Copiilor Focșani și Școala Gimnazială „Regina Maria” Vintileasca. Olimpiada se adresează copiilor cu vârsta între 6 și 18 ani care se manifestă, prin instrucţia şi educaţia primite în familie sau la şcoală, ca adevăraţi creatori de artă populară, cunoscători ai secretelor meşteşugului artistic tradiţional, ai specificului artizanal din satul de origine, având calităţile de manualitate, dexteritate tehnică şi simţ artistic propriu unui artist autentic, provenind din mediul rural, membri ai cercurilor de profil de artă populară, din şcoli sau cluburile elevilor din mediul rural sau urban, precum și echipelor selectate în prealabil la faza pe unitate de învăţământ, club sau palat al copiilor şi elevilor.

Copiii participanți au realizat lucrări pentru diverse secțiuni ale concursului. Cu toții au fost extrem de bine pregătiți. Cei trei copii care vor merge mai departe, pe cele trei locuri bugetate la faza națională ce va avea loc la Sibiu, sunt: Maria Maria (clasa a IX-a), cu pictură icoane pe lemn, de la Palatul Copiilor Focșani, coordonator fiind profesor Emil Lazăr Emil; Teodora-Gabriela Stoian (clasa a VIII-a), cu cusături costum popular, de la Școala Gimnazială „Regina Maria” Vintileasca, coordonată de Stana Georgescu-Apostu; Elena Mazăre (clasa a XI-a), cu pictură mobilier, de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani, coordonator fiind Ovidiu Octavian Opaiț. Toți participanții, de la mic la mare, s-au prezentat impecabil și merită, împreună cu profesorii coordonatori, toată admirația noastră. Felicitări!

Comunicat de presă Palatul Copiilor Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?