Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

FOTO: Primăvara vedetelor la Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” din Focșani

După ce, în 28 aprilie, micile vedete din județul Vrancea s-au desprins, prin talent, din decorul scenei pline cu păpuși din pluș, vineri, 13 mai, Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” a organizat, în parteneriat cu Primăria Focșani și Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu”, a doua ediție a Feestivalului-concurs ”Vreau să fiu vedetă!”, dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani. Pe scena Ateneului au evoluat, cu multă emoție, 22 de concurenți care au fermecat publicul, aspiranți și ei, ca și cei mici, la o poziție în clasament, care să le ofere accesul la Festivalul-concurs de muzică ușoară românească ”Florile dragostei”, din 31 mai.

Această etapă a concursului a scos în evidență tinere talente îndrăznețe, dornice să se afirme în fața publicului și să convingă juriul format din Costel Manea, Robert Ionuț Dîrdală – membri ai Corului ”Pastorala” și Marius Ionuț Drilia – managerul Ateneului Popular ”Maior Gh. Pastia”.Vedetele evenimentului și-au ales și au interpretat melodii variate ca stil și nivel de dificultate, cunoscute în repertoriul muzicii ușoare românești: ”Inimă, nu fi de piatră”, ”Cabaret”, ”Te las cu inima”, dar și ”Creioane colorate” sau ”Lupii”.

Ca și la prima ediție, scena, decorată cu plușuri și baloane colorate, a contribuit la atmosfera antrenantă, jucăușă și prietenoasă în același timp, a concursului. Sala de spectacol a răsunat după fiecare interpretare de aplauzele publicului entuziasmat, în care se distingea emoția părinților, bunicilor și a profesorilor coordonatori prezenți la eveniment.

Talentați și fermecători prin prestația lor, cinci dintre participanți s-au calificat la festivalul de la sfârșitul lunii mai: Denisa Dragomir – Liceul de Artă ”Gh. Tattarescu”, Elena Bradu – Școala Gimnazială ”Anghel Saligny”, Maria Elena Bucur și Andra Mușat – Liceul Tehnologic ”Al. I. Cuza” din Panciu. Câștigătoarea locului I, Ianușovschi-Ciupercă Miruna Mădălina, elevă la Liceul Tehnologic ”Al. I. Cuza” din Panciu, ne-a mărturisit fericită: ”Mă simt foarte bine, nu m-am așteptat să câștig. Sunt pasionată de muzică de mică, de la 6 ani”.

Așa cum au punctat și prezentatorii acestei ediții, copiii care au participat la concurs au demonstrat celor prezenți la spectacol că sunt niște caractere ambițioase și îndrăznețe și au convins din nou că, prin asemenea evenimente derulate de instituțiile locale, sunt încurajați să crească și să se dezvolte frumos.

 

Alexandra Ursu, Violeta Boboc, Maria Ștefănescu, Ana-Maria Rusu –

Centrul de Excelență Vrancea/ Colegiul Național ”Al. I. Cuza” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?