Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

FOTO: Elevi și profesori de la Colegiul Economic, în Creta printr-un proiect Erasmus

În săptămâna 24-28 aprilie 2023, patru elevi și două cadre didactice din cadrul Colegiului Economic ,,Mihail Kogălniceanu” din Focșani au participat la cea de-a patra activitate de învățare desfășurată în cadrul proiectului Erasmus+ DIGI-ICT, număr de referință 2020-1-PL01-KA226-SCH-096040, coordonat de Polonia.

Activitățile de învățare s-au desfășurat în Grecia, la școala din Agios Nikolaos. Pe parcursul săptămânii, activitățile desfășurate în cadrul proiectului Erasmus le-au oferit profesorilor oportunitatea de a descoperi și alte sisteme de învățământ, de a le compara și de a realiza cât de importante sunt aplicațiile mobile și noile metode inovative, cum ar fi hologramele 3D și cum acestea pot fi integrate în orele de curs. Ideea acestui proiect a plecat de la realitatea cu care noi toți ne confruntăm, și anume faptul că transformarea digitală în educație este inevitabilă și un necesar absolut. Cei patru elevi participanți la mobilitate au dezvoltat aplicații mobile utile și au fost inițiați în Coding, Java și Android Studio Basis.

În prima zi de activitate, la biblioteca locală, elevii au învățat și au folosit aplicații digitale utile. A urmat o vânătoare de comori digitală, în cadrul căreia, cu ajutorul unei aplicații mobile, elevii au descoperit cele mai importante obiective turistice din zonă și informații despre acestea. Următoarea zi a fost rezervată unei vizite la  Knossos, un sit arheologic situat la 5 km sud-est de Heraklion, capitala insulei Creta, în care se află ruinele unei importante așezări și ale unui palat minoic, descoperite și restaurate între 1900-1931 de către arheologul englez Sir Arthur Evans. Lucrările de reconstrucție s-au bazat pe vechi imagini ale palatului găsite pe frescele minoice locale. Cu ajutorul tehnologiei digitale și a ochelarilor 3D, ne-am putut bucura atât de o vizită reală, însoțită de un ghid, cât și de una virtuală, putând vizualiza fresce, ceramică, obiecte de cult religios, podoabe etc. Un alt obiectiv turistic a fost Aquarium, cel mai mare centru de cercetare marină și tehnologie din zona Mării Mediteraneene. Se află la 15 km de Heraklion,găzduiește 2500 organisme și 200 specii marine, de la rechini până la homari sau meduze colorate.

În altă zi, elevii au participat la o oră de informatică și au învățat despre aplicații mobile și utilitatea lor în viața de zi cu zi. A urmat un alt workshop, foarte interesant, prin intermediul căruia elevii au învățat despre Road Safety.

          Am vizitat Elounda, Plaka și ne-am plimbat cu feribotul până la Spinalonga, care este o insulă în sudul Greciei și al doilea cel mai vizitat obiectiv turistic din Creta. În 1904, insula este transformată în „colonie pentru leproși” sau „o insulă a tăcerii”. Astăzi, insula este o destinație populară printre turiștii care își doresc să facă o incursiune în istorie. Se poate vizita doar două-trei ore pe zi, străzile sunt înguste, casele sunt făcute din piatră și ruinele cetății venețiene indică faptul că pe vremuri a fost un important punct de apărare. (Petcu Alessandru, clasa a X-a C)

          I absolutely loved the place! Agios Nikolaos is definitely one of the most beautiful cities that I have ever visited. My favourite activity would probably be the trip to Spinalonga or the treasure hunt that the Greek students set up. When we arrived I was pleasantly surprised to find out that everybody knew English and could efficiently communicate with tourists. (George Zamfir, clasa a X-a C)

          Recent, am avut ocazia să particip la o mobilitate în orașul Agios Nikolaos din Grecia, organizată în cadrul programului Erasmus+. În timpul mobilității, am vizitat mai multe instituții educaționale și culturale, inclusiv școli, muzee și biblioteci din oraș. Activitatea care mi-a plăcut cel mai mult a fost interacțiunea cu elevii greci în cadrul unei școli locale, unde am putut să discutăm despre cultura și tradițiile noastre diferite. Am fost impresionat de frumusețea orașului Agios Nikolaos, de peisajele sale spectaculoase și de ospitalitatea localnicilor, care au făcut experiența noastră de neuitat. Participarea la această mobilitate a fost o experiență valoroasă și mi-a oferit ocazia de a învăța mai multe despre cultura și tradițiile grecilor, precum și de a cunoaște oameni noi și de a-mi extinde orizonturile. (Munteanu Bogdan, clasa a X-a C)

          Mobilitatea în Creta a fost o experiență magnifică. Datorită acesteia am descoperit o multitudine de legende și obiceiuri ale culturii grecești, am descoperit dansurile tradiționale și am aflat despre civilizația minoică. În timp ce vizităm un liceu, am luat parte la o oră de curs în cadrul căreia am învățat cum să facem un videoclip cu hologramă. Locuitorii acestei insule sunt niște persoane pașnice, foarte prietenoase. (Ionașcu Ștefan, clasa a X-a C)

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?