Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Focșani. Blocurile sociale de pe strada Revoluției intră în reabilitare; locatarii, relocați în alte spații

Locatarii din blocurile de locuințe sociale care aparțin Primăriei Focșani trebuie să se mute din strada Revoluției, dat fiind că cele două imobile, de la numerele 16 și 17, vor intra în reabilitare în cadrul unui proiect implementat de municipalitate. „Reabilitarea și modernizarea locuințelor sociale din strada Revoluției nr. 16 și nr. 17, amenajarea unor spații de agrement”, este implementat întrucât aceste imobile se află într-o stare avansată de degradare și nu mai îndeplinesc condițiile necesare unei utilizări corespunzătoare potrivit destinației lor, la acest moment proiectul fiind în stadiul în care s-a semnat contractul de proiectare și execuție. În paralel, trebuia găsită o soluție provizorie pentru relocarea locatarilor din acele apartamente, pe perioada implementării proiectului de reabilitare.

În acest sens, primarul Cristi Valentin Misăilă propune două proiecte de hotărâre care urmează a fi dezbătute în ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi. Un prim proiect este legat de abrogarea unei hotărâri a CL Focșani din 2019, prin care „Asociației Naționale a Surzilor din România – Filiala Focșani” îi fusese dat în folosință gratuită pe o perioadă de 5 ani un spațiu pe strada Albinei. Spațiul, situat la etajul I al unui bloc, are o suprafață de 30,84 mp, fiind compus din două camere și spații conexe, plus cota parte din 16,15 mp din spațiul în folosință comună. La acel moment, anul 2019, Asociația Surzilor îl primise pentru a înființa un centru pentru desfățurarea de activități socio-culturale pentru persoanele cu deficiență de auz și vorbire din Focșani. După cum se explică însă în proiectul de hotărâre, „la nivelul municipiului Focșani nu există un fond de locuințe care să asigure relocarea acestor familii, cu mulți copii și cu posibilități materiale reduse”, astfel că „se impune identificarea tuturor spațiilor ce ar putea fi utilizate în acest sens”.

Iar o primă soluție găsită a fost tocmai mutarea a o parte din locatari pe strada Albinei, „pentru a asigura și menține toate măsurile privind protejarea familiilor din locuințele sociale de pe str. Revoluției nr. 16 și nr. 17, care sunt nevoite să schimbe spațiul locativ”. Un al doilea proiect de hotărâre similar propus de primarul Misăilă are legătură cu abrogarea unei alte hotărâri de CL din anul 2019, anume cea privind darea în administrare pe o perioadă de 5 ani către Clubul Sportiv Municipal Focșani 2007 a unui spațiu din incinta aceluiași imobilul din strada Albinei 18, pentru desfășurarea activității secției de șah. În acest caz, spațiul este compus din construcție și teren aferent în suprafață de 215 mp – 116,5 mp suprafață exclusivă, respectiv 80,99 mp parter și 35,51 mp etaj I, plus cota parte din spațiul în folosință comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?