Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Zăpadă și viscol în aprilie: accidente, stâlp prăbușit, circulație îngreunată

Deși suntem în plină primăvară, iarna nu se lasă dusă, iar în zona de munte a județului, aflată sub Cod portocaliu, stratul de zăpadă era ieri semnificativ, după ninsori abundente. „Ninge viscolit încă de noaptea trecută, stratul de zăpadă are între 15 și 20 de centimetri, dar din cauza viscolului sunt zone în care s-au format troiene de zăpadă care sunt mult mai mari. Încă de azi dimineață (marți – n.r.) intervenim cu utilajele noastre cu lamă pentru a menține toate drumurile locale circulabile“, a declarat primarul comunei Vintileasca, Tudorel Vâlcociu.

Situația este similară și în localitățile Vidra, Nereju, Andreiașu de Jos, Spulber, Soveja și Tulnici. Ieri se intervenea cu material antiderapant și utilaje cu lamă pe toate drumurile naționale din zona de munte a județului Vrancea. Și pe drumurile județene se intervenea cu utilaje pe câteva sectoare: DJ 205D în zona Năruja – Nereju, DJ 119J  – zona Adjud și în zona Negrilești. „Având în vedere avertizarea meteorologică (…), vă sfătuim să vă deplasați cu prudență pe drumurile publice, cu mașinile echipate corespunzător“, se arată într-o informare a Consiliului Județean Vrancea.

Stâlp de telecomunicații, prăbușit în centrul comunei Vidra

Pe rețelele de socializare, a apărut un video cu un stâlp plin cu cabluri de telecomunicații prăbușit pe o stradă din centrul comunei Vidra. Stâlpul din lemn s-a rupt efectiv de la bază și a blocat strada respectivă. Primarul comunei Vidra, Silviu Pintilie, ne-a declarat că „stâlpul din lemn aparține unei firme de telecomunicații și s-a prăbușit din cauza depunerilor de zăpadă‟. Pe filmare se mai poate observa cum o bătrână este ținută de braț de o persoană, iar primarul Silviu Pintilie a precizat că „femeia este în afara oricărui pericol. Nu a fost atinsă de cablurile care au căzut, ci mai mult s-a speriat. Doamna a refuzat să meargă la spital pe motiv că atunci abia fusese externată din spital pentru o altă problemă de sănătate. Polițistul nostru comunitar a însoțit-o pe femeie la microbuz și a sunat-o când aceasta a ajuns acasă, pentru a se asigura că este bine‟.
La fel ca și în celelalte zone din județ, ninsoarea a cauzat mai multe probleme și la Vidra. Edilul a spus că în momentul în care a fost anunțat de situația din centrul comunei, se afla „cu un expert trimis de domnul prefect pentru a face constatări în cadrul alunecării de teren de pe DJ205 E Vidra-Vizantea Livezi-Câmpuri‟. Stâlpul de telecomunicații căzut în centrul comunei a fost ridicat de un buldoexcavator, la fața locului intervenind „electricianul de la primărie, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Vidra, un echipaj de la Electrica și polițistul comunitar‟. „În decursul a două ore, am fost nevoiți să intervenim în mai multe zone, inclusiv la Irești, Cucuieți și Viișoara. Și la această oră sunt oameni pe teren și intervin. Este o situație foarte grea din cauza depunerii și căderii de zăpadă. Nu se aștepta nimeni la această situație. În unele locuri, zăpada depășește 10-20 de centimetri și acționăm pentru deszăpezire, acolo unde situația o impune‟, a mai spus Silviu Pintilie.

Strat de zăpadă consistent pe DN 2D

Marius Adrian Coviltir, șef formație Salvamon Vrancea a trimis următorul mesaj: ,,4 aprilie 2023, iarnă autentică pe tot cuprinsul județului Vrancea. Între 5 și 10 cm măsoară stratul de zăpadă pe drumul național 2D ce leagă municipiul Focșani de Târgu Secuiesc. Se intervine cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant. Temperatura este de -1 grad la Tulnici la ora 12, vânt intens și precipitații sub formă de zăpadă”.

Autoutilitare implicate în evenimente rutiere

O autoutilitară a fost implicată ieri într-un eveniment rutier în zona Podul Zamfirei, potrivit unui comunicat transmis de SAJ Vrancea: „la ora 13.07, SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru un accident rutier în localitatea Podul Zamfirei, în care a fost implicată o autoutilitară care a ieșit în decor de pe carosabil. La solicitare s-a deplasat un echipaj SAJ de urgență tip C2 cu medic și a identificat o victimă, bărbat, 31 ani, autoevacută, care a fost evaluată și a refuzat transportul la spital”. Evenimentul a fost soluționat ca tamponare, potrivit informațiilor primite de la purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Tot ieri, „la ora 18.22, SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru un accident rutier pe șoseaua între Tișița și Doaga, o autoutilitară ieșită în decor. La solicitare se deplasează un echipaj Saj de urgență tip B 2 cu asistent și identifică o victimă conștientă de 28 ani, sex masculin cu traumatism hemitorace stâng, traumatism membru superior și inferior. Pacientul este preluat monitorizat și transportat la spitalul județean Focșani Unitatea de Primiri Urgențe”, după cum a transmis purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

Pietoni loviți de o mașină, la Gologanu

O femeie și un bărbat au ajuns la spital, după ce au fost loviți de o mașină, la Gologanu. Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea a transmis că „la ora 14.10, SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru un accident rutier în localitatea Gologanu, în urma căruia au rezultat două victime, pietoni. La solicitare s-a deplasat un echipaj SAJ de tip C2 cu medic și un echipaj SAJ de tip B2 cu asistent. Echipajul cu medic a preluat o victimă de 31 ani, sex feminin, conștientă, cu traumatism cranian, și a monitorizat-o și transportat-o la Spitalul Județean Focșani, Unitatea de Primiri Urgențe. Echipajul de tip B2 a preluat un bărbat de 64 ani, conștient, cu traumatism craniofacial, l-a monitorizat și transportat la Spitalul Județean Focșani, Unitatea de Primiri Urgențe”.
Biroul de presă al IPJ Vrancea a precizat că „la data de 04 aprilie a.c., ora 13:55, prin apel 112 a fost sesizat faptul că, în comuna Gologanu s-a produs un accident rutier, două persoane fiind acroșate ușor de către un autovehicul. Conform primelor verificări, cei doi pietoni, un bărbat de 66 de ani și o femeie de 39 de ani s-ar fi angajat în traversarea drumului public în zona de acţiune a indicatorului ,,TRECERE PENTRU PIETONI”. În urma accidentului rutier, ambele persoane au acuzat dureri, fiind preluate de ambulanță și transportate la Secția UPU a Spitalului Judeţean Sfântul Pantelimon Focșani, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?