Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: O centrală fotovoltaică va fi instalată de CUP SA Focșani la Stația de Epurare Ape Uzate

O centrală fotovoltaică va fi instalată de CUP SA Focșani la Stația de Epurare Ape Uzate Focșani, cu fonduri PNRR, prin Ministerul Energiei, în cadrul „schemei de ajutor de stat privind sprijinirea investițiilor pentru noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile în cadrul apelului PNRRR/2022/C6/M/Energie /I1“.

Cererea de finanțare înaintată de CUP SA Focșani în scopul eficientizării energetice se află pe lista proiectelor declarate eligibile. Astfel, CUP SA Focșani va realiza o investiție de amploare, în valoare de 5.885.000 lei, în vederea asigurării independenței energetice a Stației de Epurare Ape Uzate Focșani. Concret, vor fi instalate panouri fotovoltaice care vor acoperi 100% din necesarul de energie electrică al Stației, eventualul surplus de energie urmând a fi folosit în cadrul Uzinei de Apă Focșani.

Centrala electrică fotovoltaică va avea o putere instalată de 1 MWp, instalația fiind conectată la sistemul electroenergetic național (SEN) prin intermediul unui transformator. Se estimează o producție de energie de 1240.96 MWh pe durata primului an de utilizare, iar în cei 25 de ani de funcționare va produce 31024 MWh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?