VIDEO și FOTO! Sediul DGASPC Vrancea a fost reabilitat și modernizat

0
4487

Consiliul Județean Vrancea a finalizat reabilitarea clădirii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea din Bdul. Gării nr. 13 din Focșani, în mai puțin de un an, printr-un proiect finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, împreună cu vicepreședintele Ionel Cel-Mare, directorul general adjunct al DGASPC Vrancea, Luminița Liciu, și alți reprezentanți ai instituției, responsabilii de proiect din cadrul Consiliului Județean Vrancea, constructor și consultant, au vizitat ieri clădirea proaspăt modernizată și accesibilizată pentru persoanele cu dizabilități

În urma reabilitării clădirii, beneficiile sunt multiple, atât pentru personalul DGASPC, cât și pentru beneficiari, este un spațiu frumos, deschis. Un obiectiv pe care ni l-am asumat, în calitate de administrație județeană, este să creștem numărul clădirilor publice cu o clasificare mai bună a consumului de energie, prin sporirea eficienței energetice a imobilelor pe care le avem în administrare, aceasta fiind și o cerință la nivel european”, a precizat Cătălin Toma.

Au fost realizate lucrări de reabilitare termică exterioară a clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire și furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice (panouri fotovoltaice, pompă de căldură și panouri solare), lucrări de modernizare a instalației de iluminat. Au mai fost realizate lucrări de reabilitare a acoperișului, recompartimentare interioară, înlocuirea tâmplăriei (uși de acces și ferestre), modernizarea instalației electrice. O componentă a lucrărilor a vizat accesibilizarea clădirii pentru persoanele cu dizabilități, prin instalarea unei platforme elevatoare la interior, realizarea unei rampe de acces în clădire și a unui grup sanitar special destinate acestor persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here