Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO! Alunecare masivă de teren la Vidra, pe ultimul sector de drum 205E, aflat în lucrări de modernizare

O situație dificilă a apărut în localitatea Vidra, unde s-a produs o alunecare masivă de teren pe ultimul sector de drum 205E (Vizantea Livezi – Vidra), drum aflat într-un stadiu avansat al unor lucrări de reabilitare și modernizare.

„Din păcate, veștile nu sunt bune! Astăzi (vineri – n.r.), în loc să anunțăm deschiderea drumului județean 205E pe sectorul Vizantea Livezi – Vidra, avem parte de o situație extrem de dificilă! În localitatea Vidra, în ultimul sector pe care se lucrează la foraje și ziduri de sprijin, lângă izvorul de apă, s-a produs o aluncare masivă de teren! În următoarele zile se va expertiza întreaga zonă pentru a identifica motivele alunecării și pentru a găsi soluțiile de remediere. Vă vom ține la curent cu ce decizii se vor lua în ceea ce privește traficul, imediat ce acestea vor fi luate”, este anunțul făcut de Dragoș Ciobotaru, primarul comunei Vizantea-Livezi.

Potrivit primarului Dragoș Ciubotaru, „există un studiu geotehnic care a stat la baza proiectului prin care a fost deja stabilit că zona este instabilă, plină de infiltrații și cu alunecări constante. Au fost forate 2 rânduri de piloți la 22 de metri adâncime, pe aproape toată lungimea acelui deal. Și lucrările sunt abia la început acolo. În proiect sunt prinse atât foraje de mare adâncime, drenuri pe toată lungimea acelui sector dar și înspre versant, ziduri de sprijin, etc. Din păcate însă, acest episod de alunecare a venit într-un moment neplăcut. Lucrările vor continua, zona va fi stabilizată, iar prin expertiza pe care o va realiza un profesor de la Iași se va stabili dacă lucrările prevazute sunt suficiente sau mai e nevoie și de altceva. Vedem ce soluție vor da experții, găsim noi o soluție, oricare va fi aceasta! Drumul se va face!”

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 205E au început în octombrie 2022 și au avansat în ritm accelerat, durata de execuție, potrivit contractului, fiind de 12 luni, iar garanția lucrărilor, de 10 ani. Valoarea totală a lucrărilor este de 87.064.125 lei (17.412.825 euro), sunt executate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și beneficiază de cea mai mare finanțare din țară, în cadrul PNDL.

sursa foto: Facebook/Dragoș Ciubotaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?