Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Cele mai bune modele de laptop din gama Asus

Tehnologia evoluează rapid. Pentru a ține pasul, ai nevoie de dispozitive care să fie calitative și să aibă o performanță bună și la câțiva ani după cumpărare. Prin urmare, trebuie să cauți un computer cât mai bun, pentru a te putea bucura de el cât mai mult timp. Un laptop este o investiție de lungă durată, iar ideal este să cumperi un sistem care nu rămâne în urmă după 1-2 ani de folosire.

Atunci când vrei să achiziționezi un computer trebuie să îți iei puțin timp și să analizezi opțiunile. Vrei cea mai bună calitate pentru bugetul disponibil, așadar nu sunt motive pentru care să te grăbești. Este important să evaluezi specificațiile pe care fiecare sistem le are, iar în funcție de nevoile tale, alegi modelul care ți se potrivește. Dacă vrei un computer pentru munca la birou, iar activitățile pe care le faci nu solicită intens sistemul, optezi pentru o autonomie a bateriei mai mare. În schimb, dacă folosești calculatorul pentru a te juca diferite jocuri sau pentru editări video, vei da mai puțină importanță detaliilor precum bateria și te vei concentra pe performanța procesorului și a plăcii video.

În acest articol vei citi despre două dintre modelele de laptop din gama ASUS. Pentru fiecare model va fi dat un exemplu reprezentativ, pentru care vor fi expuse specificațiile și tehnologiile disponibile. De asemenea, vei citi pentru ce fel de activitate se potrivește fiecare computer.

1. Vivobook

Pentru acest model de computer avem ASUS VivoBook 15 X1500EA. Este dotat cu un procesor Intel i7 1165G7. Frecvența de bază a dispozitivului este de 2.8 GHz și poate ajunge până la 4.7 în modul Turbo Boost. Sistemul vine cu o placă video integrată, ceea ce îl face mai potrivit pentru munca de birou și pentru activități care își focusează procesul execuției pe procesor.

Calculatorul are un aspect minimalist, este subțire și cântărește doar 1.8 kg. Asta îl face foarte ușor de transportat în husă, fără să obosească mâna. De asemenea, are un display de 15.6 inch. Pentru greutatea pe care o are ecranul este generos. Afișajul este complet HD și folosește tehnologia IPS. Nu are funcția de touchscreen, însă este făcut în așa fel încât să nu creeze cadre prea luminoase sau întunecate care să deranjeze ochiul. Iar rezoluția maximă disponibilă este 1920 x 1080.

Are un singur slot pentru memoria RAM, care este ocupat de o plăcuță de 8 GB. Este mai mult decât suficientă pentru scopul principal al calculatorului, anume orice muncă de birou. Vizionatul filmelor sau serialelor și rularea altor aplicații în paralel nu sunt o problemă. Cei 8 GB de memorie își fac datoria.

Este dotat și cu un SSD de 512 GB. Totuși, calculatorul are un model de stocare dual, care îți permite să stochezi aplicațiile pe SSD și pozele, muzica și alte documente pe HDD. Acest proces are loc pentru a putea dedica aplicațiilor mai multă din viteza alocată de SSD.

Pe partea de multimedia, calculatorul are în dotare un microfon, o cameră web și difuzoare stereo.

2. Zenbook

Pentru acest model de computer avem  ASUS  Zenbook Pro 14 Duo. Este cap de serie în materie de performanțe și caracteristici. Acest laptop este dotat cu un procesor Intel i9 12900H, cu o frecvență obișnuită de 3.8 GHz, care poate ajunge până la 5 GHz în modul Turbo Boost. Are un număr de 14 nuclee, ceea ce îl face super rapid în îndeplinirea comenzilor. Pentru a completa sistemul, perechea procesorului este o placă video nVidia GeForce RTX 3050 Ti.

Placa video și procesorul sunt de top, însă piesa de rezistență a acestui calculator este ecranul. Display-ul are o diagonală de 14.5 inch, cu un format 2.8K și o rată de refresh de 120 Hz. De asemenea, ecranul are funcția de touchscreen și o rezoluție maximă de 2880 x 1800. Tehnologia folosită pentru redarea imaginii este OLED HDR. Computerul are un ecran secundar, în partea de sus a tastelor, care poate fi utilizat la același nivel ca primul. Și al doilea ecran este tactil, prin urmare se poate face ușor trecerea între cele două. Ecranul secundar se poate ridica la un unghi de 12 grade, lucru care facilitează răcirea sistemului și duce la o performanță sporită a procesorului.

Calculatorul cântărește 1.75kg, așadar poate fi transportat cu ușurință. De asemenea, are un SSD cu un spațiu de stocare disponibil de 2 TB. Este dotat cu o cameră web HD, microfon și difuzoare Harman Kardon.

Acest computer poate fi folosit pentru orice activitate. Rulează cele mai noi jocuri la cea mai înaltă calitate, poate fi folosit pentru editarea de fotografii sau videouri, dar și pentru munca de birou, fiind conectat la mai multe ecrane.

Cele două dispozitive prezentate în articol sunt pentru două tipuri de public. Primul calculator este pentru persoanele care vor un laptop foarte bun în raport calitate-preț, iar al doilea este pentru cei care vor performanțe la cel mai înalt nivel, însă prețul e pe măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?