Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Sucul de ceapă


Sucul de ceapă este atât de puternic, încât nu poate fi consumat decât în doze mici (maximum 50 ml pe zi) și în combinație cu miere sau cu alte sucuri, că de exemplu cel de morcov. Poate fi conside-rat un adevărat panaceu în bolile respiratorii, în diabet, infecțiile urinare și renale, precum și în anumite dereglări hormonale. Sucul de ceapă este un puternic antiinfecțios, elimină paraziții intestinali și stimulează în mod deosebit activitatea rinichilor.

Iată în continuare câteva dintre bolile în care sucul de ceapă este deosebit de eficient:
Viermi intestinali (ascaris, tenie) – 2 linguri de suc de ceapă se dizolvă într-un pahar de lapte și se beau două asemenea doze, dimineață și seară, pe stomacul gol. O cură durează minim 10 zile. Preventiv, se admi-nistrează copiilor expuși la infecția cu paraziți intestinali o doză la 3 sau 4 zile.
Pentru ascită se bea zilnic jumătate de pahar de lapte, în care au fost dizolvate 3-4 lingurițe de suc proaspăt de ceapă.
Pentru cei care suferă de diabet, la o oră după masă, se beau 2 linguri de suc de ceapă diluate în jumătate de pahar de suc de morcov. Tratamentul se face vreme de minim trei săptămâni, timp în care, în cazul pacienților dependenți de insulină, glicemia va fi verificată regulat, pentru a se ajusta doză zilnică de insulină.
Pentru astm, bronșită sau tușe se amestecă două linguri de suc de ceapă cu patru linguri de miere și se administrează acest remediu pe par-  cursul unei zile.
Infecții renale și urinare(cistită) recidivante. Într-un pahar de suc de morcov se adaugă 2 linguri de suc de ceapă și 6 linguri de suc de șelină. Se beau 2 sau 3 asemenea doze pe zi, în cure care să dureze minim două săptămâni. Pentru dereglări ale glandelor cortico-suprarenale se bea sucul de la infecții renale: o doză pe zi, în cure de două luni.
O combinație puternic detoxifianta este următoarea : 40 ml ceapă, 100 ml șelină, 50 ml ridiche (neagră sau roșie). Se iau din acest suc câte 6 linguri, de 4-5 ori pe zi. Este un excelent drenor și detoxifiant al orga-nismului, indicat pentru tratarea acneei, pso-riazisului, eczemelor alergice, lupusului eritematos, bolilor imune în general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?