Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

VIDEO: Vinuri din Vrancea, premiate la Concursul Național de Vin Bag-in-Box

Vinurile roșii de la producătorul de vinuri vrâncean Casa de vinuri Beciu au câștigat titlul de cel mai bun vin Bag-in-Box, fiind premiate cu aur la ediția din acest an a Concursului Național de Vin Bag-in-Box. Casa de vinuri Beciu a obținut medalii de aur pentru vinurile „Red Cuvee” și Merlot oferit la Bag-in-Box. Mai mult, „Red Cuvee” de la Casa de vinuri Beciu a obținut și premiul pentru cel mai popular vin roșu la acest concurs. Evenimentul este organizat anual de compania Azoc-Star – partener oficial unic și exclusiv pentru Europa de Est al Diviziei Smurfit Kappa Bag-in-Box, cu sediul central în localitatea Epernay din Franța.

Sistemul Bag-in-Box (BIB) a devenit popular în rândul producătorilor de vin doarece oferă produselor alimentare o creștere a duratei de consum de până la câteva săptămâni de la deschidere. Organizatorii au anunțat că, la ediția din acest an, au fost înscrise în concursul de vin ambalat la Bag-in-Box 180 de vinuri, dintre care 91-albe, 41-roze și 48-roșii. Cei 29 de jurați au ales 60 de vinuri din care 30 albe, 14 roze și 16 roșii. Primele clasate 3 vinuri albe, roze și roșii au câștigat titlul de cel mai bun vin Bag-in-Box.

Deși Vrancea este recunoscută în special pentru calitatea vinurilor albe, rezultatele de la acest concurs arată că investițiile din ultimii ani au avut ca rezultat o creștere a calității vinurilor roșii obținute în podgoriile din județ. Pe lista vinurilor din Vrancea care au fost declarate câștigătoare la ediția din acest an a Concursului Național Vin Bag-in-Box se mai află vinuri de la Tenuta Odobești, Vinuri Păncene, Crama Gîrboiu, Crama Tata și Fiul.

„În urma evaluărilor la Concursul Național Vin Bag-in-Box, organizatorul va oferi 66 diplome (distincții) în funcţie de cel mai mare punctaj atribuit de juriu. Dintre acestea, va selecta minim 10 (zece) vinuri si le va inscrie la „Concours International Wine In Box”, Toulouse, Franța www.best-wine-in-box.com care va avea loc in ziua de 28 martie 2023. De asemenea, tot ca o recompensă pentru obținerea unui punctaj mare la concurs, organizatorul va înscrie, vinuri care au primit distincții, la „VINARIUM International Wine Contest”, www.iwcb.ro care va avea loc în perioada de 25-28 mai 2023. Pentru cramele din România, participarea la competiții internaționale de acest gen, este o modalitate de creștere a vizibilității la nivel mondial. Suntem mândri de faptul că în anii precedenți, atât în 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 cât și în 2022, au fost producători români declarați câștigători la Concursul Internațional din Franța”, au anunțat organizatorii competiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?