Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Grindă a revenit pe micile ecrane! Amenințări cu moartea, trafic de influență, totul live!

N-ați mai auzit de mult timp de Ion „Grindă” Ștefan, așa e? Se pare că toți banii din lume nu îți pot asigura pe vecie ceea ce îți lipsește, gen popularitate și carismă. De când a plecat de la așa-zișii liberali și i s-a alăturat altei valori politice în proiectul născut mort Forța Dreptei, lui Grindă îi cam lipsește lumina reflectoarelor, așa că își găsește singur câte un prilej de a se băga în seamă – dacă e să o spunem pe românește. Ei bine, ce făcu mai nou acest personaj? Făcu o conferință de presă, neinvitând totuși toți jurnaliștii din județ. Nu, nu pe noi, ne-a ferit Dumnezeu de asemenea dorință. În general vorbind. Dar nu e bai, au aflat toți neinvitații ce durere recentă are de împărtășit acest deputat al nimănui – de pe Facebook, anume că cineva, foști colegi PNL-iști, îl sapă. Și dacă îl sapă, dumnealui reacționează!

Adevărul este că cele spuse de Ion Ștefan în conferința sa de presă au „rupt”: nu mai puțin de 106 de reacții a primit live-ul transmis pe Facebook joi, strângând până vineri spre seară 9 comentarii și 65 de distribuiri. Distribuiri dublate, triplate și așa mai departe de aceleași persoane, ca să ne înțelegem. Important este că au aflat vrâncenii despre problemele existențiale cu care se confruntă mai nou cel mai bun ministru al Dezvoltării care a existat vreodată pe piață, domnule! Și, din ce a glăsuit în live, dumnealui a aflat din media locală că face trafic de influență. Bine, dacă vă gândiți că a fost scris ceva prin ziare de acest subiect, luați-vă gândul. Până la urmă s-a dovedit că de fapt nu din „media”, ci văzuse câteva rânduri scrise pe Facebook la adresa sa, un soi de atac. Drept e, și Facebook tot o media e. Social media.

Și, tot pe social media a decis să răspândească și Grindă zvonul. Vă țineți bine? În regulă atunci. Cică Grindă s-a simțit cumva atacat de faptul că s-a sugerat, nici măcar cu nume și prenume la adresa sa, că ar fi intervenit pentru numirea unui șef de instituție. Ceea ce dumnealui firește că nu a făcut. Cum să facă, dacă nici măcar nu a putut pronunța numele instituției respective? Nu, pe bune. Este vorba despre o instituție aflată în subordinea Prefecturii Vrancea și firește că a fost adusă în discuție și funcția de prefect, dar asta este o altă problemă. În ceea ce îl privește pe Ion „Grindă” Ștefan, acesta a explicat că e vorba despre o instituție din județ „acolo unde mulți cetățeni au fost atunci când au fost nevoiți să își ridice permisul de conducere sau să înmatriculeze un autovehicul”. Era greu să pronunțe Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Vrancea, vă dați seama. Unde să încapă atâta informație?

Nici cuvintele nu pot reda durerea din ochii lui Grindă în momentul în care a spus că sunt zvonuri din care reiese că „atât eu, cât și familia mea, fac presupuse fapte de corupție. Neg că aș fi făcut așa ceva, nu am avut nicio vizită, nicio convorbire telefonică, nicio implicare, niciodată, pentru mine, pentru a-l sprijini în această instituție”. Ne-am speriat un pic după cum începuse. Părea că a uitat când era cel mai bun ministru și tăia prin instituții după bunul plac, aducând în fotoliile de șefi tot felul de personaje. Sau cum a făcut angajări chiar la minister. Dar e bine, dacă e vorba doar despre o anume instituție, al cărei nume nu îl poate rosti, îl credem pe cuvânt. Și, ca să dea totuși greutate celor spuse, Grindă a informat că a depus o plângere la parchet. Nu știe pentru ce infracțiune, nu asta e important. Plângere penală și gata!

Am înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani o plângere penală, prin care cer organelor abilitate să verifice aceste fapte, acuze, fapte de corupție”, a spus acesta, adăugând că e aproape blând, și e pentru prima dată în fața unei asemenea experiențe, de a face plângere penală. Hai mai tăiați din ele, domnule Ion Ștefan. Că ați făcut cărare spre parchet într-o anumită perioadă, cu plângerile penale pe care le tot înregistrați sau susțineați. Poate de când sunteți la această Forță nu ați făcut așa ceva, nici motive nu aveați și nici nu aveți, dat fiind că nu prea vă mai bagă nimeni în seamă. Dar asta e altceva.

Și dacă tot a strâns câțiva jurnaliști la pseudo-conferința de presă, Grindă a mai abordat un subiect. Cine îi vrea răul și îl acuză de trafic de influență a mai făcut ceva, a trecut la amenințări! O să vă lămuriți, nu săriți cu concluzii: „Un grup de trei persoane au… am din partea cărora am primit un mesaj de amenințare cu moartea. (…) Nu este puțin lucru să primești asemenea mesaje între Crăciun și Anul Nou, când oamenii…”. Dar mărinimos, Grindă a arătat că a trecut inițial peste acest mesaj, după care s-a supărat de-a binelea, „ca atare m-am adresat instituțiilor statului, pentru a face lumină în acest caz. Atât cu privire la presupusele fapte de corupție, pe care le neg cu stoicism”. Cu stoicism, da?

E greu ce vrea domnul, mai ales că plângerea penală vizează inclusiv conturi false de pe Facebook. Păi bine, nea Ioane, dar când conturile false lucrau pentru mata în campania localelor din 2020 era bine? Dar acum, de când ți-a crescut copăcelul „prin noi înșine” pe piept și ți-ai creat altă rețea de conturi false, cum e? Cât despre mesajul de amenințare, Ion „Grindă” Ștefan știe cine e expeditorul, pentru că „mesajul a fost trimis de pe unul cu identitate, un comentariu a fost făcut de o persoană cu identitate”. Da, pe principiul mâini mici, laptopuri mici și CNP-uri mici. Același calapod. Și mai are domnul o explicație tipică: „Dat fiind că ele sunt duse la îndeplinire de aceleași persoane, organele de cercetare penală vor ști să catalogheze într-un fel sau altul ceea ce se întâmplă”. Până atunci, putem cataloga noi? Vă rugăm, că nu e așa greu. Mai ales că este vorba despre ceva pornit din gândirea dumneavoastră proprie și personală.

Cum a pornit și explicația legată de mesaj: „Deci o să vă, o să rămână să fie cercetat de parchet și ulterior o să pun la dispoziție și aceste mesaje. Dar nu… nu sunt doar câteva cuvinte aruncate așa, în vânt. Deci omul, oamenii sunt perseverenți în ceea ce vor să îndeplinească. Nu este singura modalitate prin care au încercat această intimidare, aceste mesaje. (…) Așa este. E o amenințare cu moartea, că urmează… am scăpat de două ori, urmează a treia oară să nu mai scap”.

Kind reminder”, totuși. Ion „Grindă” Ștefan a avut două cumpene mai măricele de când a devenit un fel de „vedetă”. Prima, de când era ministru și s-a considerat maestru în a umbla pe șantierul de la fima sa, căzând și lovindu-se destul de rău. Și-a revenit, iar pe 29 decembrie anul trecut a făcut un accident rutier. Da, exact. Pe 29 decembrie, când susține că a primit acel mesaj de amenințare. V-ați prins?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?