Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Cauți un laptop nou? Acest brand îți oferă multe alternative și noutăți

Linia HP laptop Fortis a fost creată anul trecut de producătorul american cu gândul la sectorul educațional. La vremea respectivă au fost comercializate șase modele diferite, profitând de lansarea Windows 11 SE, varianta specializată pentru educație a celui mai recent sistem Microsoft. HP întărește acum linia cu două noi modele de laptop, unul pentru Windows și unul pentru Chrome OS.

Lina HP laptop Fortis are acum două modele noi

Ambele sunt convertibile și sunt serii de buget, proiectate cu caracteristici de durabilitate, cu șasiuri robuste, porturi și colțuri întărite și tastaturi rezistente la răsturnări. Ambele utilizează un ecran multi-touch de 11,6 inchi și balamale de 360 de grade care permit utilizarea în modul laptop, tabletă, cort sau stand.

HP Pro x360 Fortis 11 G11 este modelul cu Windows 11 (sau Windows 10) preinstalat. Acesta este dotat cu procesoarele Intel N low-cost și cu consum redus de energie pe care gigantul cipurilor le-a prezentat la recentul CES. Acesta este însoțit de până la 16 Gbytes de memorie RAM, iar pentru stocare se poate folosi o memorie eMMC sau SSD de până la 256 Gbytes.

Această versiune de laptop acceptă stilouri sensibile la presiune care pot fi plasate într-o carcasă deasupra tastaturii atunci când nu sunt utilizate. Acesta suportă Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.3, un modem 4G LTE opțional pentru a susține rețelele mobile de bandă largă și porturi Ethernet, HDMI, USB Type-C și Type-A. Acesta are camere duale frontale și posterioare.

HP Fortis x360 11 Chromebook G3 este modelul Chrome OS. Utilizează procesoare Intel, dar din generația anterioară, Celeronși Pentium, cu 8 Gbytes de memorie RAM și stocare eMMC de până la 64 Gbytes. De asemenea, acest laptop suportă Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.2 și include două porturi USB Type-C și două porturi Type-A. Are o cameră web 720p și o cameră opțională de 5 MP în spate.

Alte modele pe care să le luați în considerare dacă vreți un HP laptop

Pentru că în timpul pandemiei mai toată lumea a început să lucreze hibrid, HP a introdus un nou laptop, cu un nou design, HP laptop 440 G8. Acesta are un șasiu compact, ușor și subțire, cu componente din aluminiu care facilitează transportul acestuia, și o baterie cu litiu pentru zile lungi, datorită unei durate de până la 12 ore și 45 de minute. De asemenea, are o conectivitate puternică, chiar și în mediile wireless dense, datorită Wifi 5 și a posibilității de a utiliza alternative precum portul LAN, care va facilita sarcina de conectare la internet din diferite scenarii.

Pe de altă parte, deoarece este frecvent ca angajații să fie nevoiți să se conecteze frecvent la videoconferințe, acest echipament dispune de o cameră și de un sistem audio profesional, îmbunătățit cu o tehnologie de reducere a zgomotului extern. În ceea ce privește securitatea, este important de menționat că dispozitivul include HP Wolf Security for Business, care protejează BIOS-ul și toate componentele hardware. Întreaga linie SURE acoperă diferitele niveluri de securitate ale utilizatorilor, ceea ce o face o completare perfectă a antivirusului, astfel încât companiile se pot simți susținute în acest aspect.

În plus, colaboratorii pot evita privirile indiscrete, făcând ecranul întunecat și ilizibil din lateral, datorită funcției opționale HP Sure View Gen3. În plus, utilizatorii pot fi liniștiți în ceea ce privește securitatea lor datorită camerei HP Privacy Camera integrată, care blochează obiectivul camerei.

Un nou laptop și un nou PC HP Omen pentru gaming

În cadrul recentei expoziții CES 2023 din Las Vegas, HewlettPackard a prezentat noua sa linie de laptopuri axate pe jocuri din seria HP Omen. Laptopul HP Omen 17 dispune de un procesor Intel i9-13900HX până la generația a 13-a și de plăci grafice din seria RTX 40, folosind în același timp tehnologia de răcire OMEN Tempest pentru „jocuri de calibru desktop”. Este, de asemenea, primul notebook HP care utilizează taste opto-mecanice, care sunt de 25 de ori mai rapide decât tastele tradiționale.

Pentru că pasionații de gaming preferă și PC-urile, HP a adus pe piață două noi variante: HP Omen 40L și 45L. Ambele dispun acum de un procesor Intel i9-13900K din a 13-a generație și de grafică NVIDIA RTX 4090, plus Geforce Now. HP Omen 45L vine cu răcire externă a procesorului, permițând mai mult overclocking datorită OMEN Cryo Chamber, pe care HP o numește „o soluție revoluționară patentată de răcire a procesorului” care găzduiește un răcitor de lichid „all-in-one” într-un compartiment separat în partea superioară a carcasei.

Indiferent pentru ce ai nevoie de un laptop, HP îți pune la dispoziție o mulțime de alternative, cu prețuri variate, dar și noutăți la care lucrează în mod constant, căutând mereu să mulțumească clienții. Poți alege dintre modelele compacte, perfecte pentru cei care călătoresc mult, dintre modelele pentru business, dar și dintre modelele de laptopuri pentru gaming.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?