Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Un vrâncean, tatăl unei fetițe, are nevoie de noi! Are o tumoră malignă localizată „între plămâni și inimă‟

A trecut un an de când Vasilică Lăcătuș, un bărbat de 40 de ani din satul Colacu, comuna Valea Sării, se luptă cu un monstru numit cancer. Diagnosticat în luna februarie a anului trecut cu o tumoră malignă mediastin anterior, insuficiență respiratorie acută și pericardită acută, nespecificată, viața bărbatului, tatăl unei fetițe de 5 ani, s-a schimbat brusc. Ajunși în pragul dispărării, membrii familie ne cer ajutorul. „Cumnatul meu are 40 de ani și a descoperit în februarie anul trecut o tumoră. Inițial am crezut că nu este atât de grav, dar, deja după un an de zile starea lui este foarte rea. Medicii din Cluj și din București au încercat să facă tot ce le-a stat în putere, însă acum au ajuns la stadiul în care să ridice din umeri. Sora mea a reușit să găsească o clinică în Turcia unde există un tratament care l-ar putea ajuta. Însă, financiar, am ajuns la capătul puterii‟, spune Denisa Manolache, cumnata lui Vasilică Lăcătuș.

O familie greu încercată

Un copil plânge după tatăl care-și petrece mare parte din timp prin spitale în încercarea de a găsi un „leac‟ pentru boala care-i „mănâncă‟ viața. O soție se luptă să-și păstreze zâmbetul pe buze pentru mogâldeața de 5 ani care tânjește după îmbrățișările tatălui, făcând naveta prin spitale în încercarea de a-și salva soțul. Iar o familie întreagă încearcă să găsească ajutor printre străini.

Denisa Manolache spune că Vasilică Lăcătuș a fost cadru militar, lucrând „câțiva ani buni la o unitate militară din Focșani‟. „Atât cumantul meu, cât și eu, am lucrat în cadrul armatei, apoi el a lucrat în străinătate ca șofer de tir. Munca pe camion este o muncă foarte grea. Condițiile sunt foarte grele. Vasilică este tatăl unei fetițe de 5 ani, singurul copil. Sora mea avea grijă de fetiță și-l aștepta să se întoarcă acasă. Au început să-și constuiască o casă, cu greutăți și sacrificii. Iar acum a venit această nenorocire. Noi spunem că se trage totul de la o răceală, pentru că anul trecut a avut COVID. Singurul simptom pe care-l avea era oboseala. Obosea foarte tare. Când s-a întors din cursă, s-a dus la un medic cardiolog din Focșani care, în urma unor analize, i-a spus că, dacă mai stătea așa, putea muri din clipă în clipă. Concret, i-a descoperit o tumoră de 15 centimetri chiar în capătul inimii, la arterele principale, între inimă și plămâni‟, povestește Denisa Manolache.

Familia nu-și explică cum a ajuns bărbatul în această situație pentru că, „se știa un om sănătos. Avea o condiție fizică bună, se hrănea bine și avea grijă de el‟. Tumora nu a putut fi extirpată prin operație pentru că, spun membrii familiei, „medicii l-au avertizat că, dacă nu-l va omorî tumora, va muri în timpul operației pentru că i-ar tăia artera principală a inimii‟. În toată această perioadă, Vasilică Lăcătușa făcut toate tratamentele posibile‟ însă, „cancerul este foarte agresiv. Tumora, deși a scăzut inițial în urma curelor de chimioterapie, acum s-a mărit și a devenit imună la tratament‟.

Starea de sănătate a lui Vasilică Lăcătuș s-a agravat și mai mult în urmă cu o lună când, „medicii i-au scos 2 litri de lichid din jurul inimii care s-a acumulat ca o consecință a tumorii. Când i-au scos acel lichid, a intrat în comă, pentru că inima lui nu a mai funcționat așa cum trebuie. A stat trei săptămâni la Terapie Intensivă, la Spitalul Militar din București‟, spune Denisa Manolache. Așa cum se poate observa și în fotografiile pe care familia le-a trimis, dintr-un bărbat cu o condiție fizică bună, Vasilică Lăcătuș a ajuns un pacient pe chipul și trupul căruia boala a lăsat nemilos urme.

Șansa la viață vine din Turcia

Zilele trecute, soția lui Vasilică Lăcătuș a aflat că există un tratament care l-ar putea ajuta pe soțul ei, însă trebuie să ajungă la o clinică din Turcia. După un an în care, „cancerul a devenit un membru al familiei‟, cei doi soți au ajuns la capătul puterilor financiare. „După un an de luptă cu boala, resursele financiare s-au dus. Toată familia a încercat. Toată lumea a ajutat cu ce a putut, dar deja suntem depășiți. Dacă nu face acest tratament în Turcia, în câteva luni nu o să mai fie‟, spune Denisa Manolache.

Familia spune că „o cură de tratament în Turcia este 5.500 de euro, iar Vasilică are nevoie de vreo 4 sau 5 cure. La aceste costuri se mai adaugă și cele necesare transportului, cazării și meselor. Tumora crește, iar medicii îl presează să se ducă cât mai curând în Turcia pentru că este foarte slăbit. Vasilică obosește foarte tare după câțiva pași. A ajuns o mână de om. De milă, nici nu ne putem uita în ochii lui. Este cumplit, avem nevoie de ajutor‟.

Cei care vor să-l ajute pe Vasilică Lăcătuș, pot dona în conturile deschise pe numele soției, Graziela Ionela Lăcătuș în RON: RO96INGB0000999906202915 sau EURO: RO84INGB0000999906202937/ Cod SWIFT/BIC: INGBROBU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?