Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: Starea Geaninei Ionelia Bratu este din ce în ce mai gravă. Mama ei face apel la o rugăciune comună

Ce înseamnă „nu mai pot‟?! Cât poate îndura o mână de om care, timp de aproximativ 4 ani, s-a luptat zi și noapte cu cancerul?! De câteva zile bune, Geanina Ionelia Bratu, tânăra de 23 de ani din Nereju care se luptă să învingă cancerul, nu mai poate. Durerile sunt din ce în ce mai greu de suportat, iar tratamentele par să nu mai dea niciun rezultat. Mama Geaninei, Ioana Bratu, simte că-i fuge pământul de sub picioare de fiecare dată când fiica ei are câte o criză. Și sunt din ce în ce mai dese, ultima criză aducând-o în pragul comei. „Scumpii și dragii mei prieteni, am ajuns în pragul disperării! Vă rog și iar vă rog, iertați-mă dacă am îndrăznit prea multe, să vă rugați cu toții, cu mic cu mare: Rugăciune comună, acatiste, paraclise, tot ce puteți. Haideți cu toții să salvăm acest copil nevinovat, să se bucure și el de viață. Starea Geaninei Ionelia este foarte, foarte gravă‟, a scris pe pagina sa de Facebook, Ioana Bratu.

Ioana Bratu: „Mă arde sufletul, nu mai pot!‟

A trecut mai bine de o săptămână de când Ioana Bratu veghează la căpătâiul fiicei sale. În ultimele luni, Geanina Bratu a suportat dureri din ce în ce mai cumplite, însă miercurea trecută corpul ei aproape că a cedat, ajungând de urgență la spital. Leșinase, iar până la sosirea medicilor, mama ei a reușit să o readucă la viață. De atunci și mama, și fiica, sunt internate într-un spital din Turcia. „Joi era programată cea de-a cincea sendință de tratament, însă miercurea trecută i s-a făcut rău. A leșinat acolo unde stăm. Aproape că murise, și am întors-o! Au preluat-o cu salvarea, în ambulanță i s-a făcut din nou rău, ba îi scădea tensiunea, ba-i creștea pulsul…  A fost o traumă mare pentru mine. Ne-am internat amândouă. Vineri au spus că vor să-i facă din nou  chimioterapie, dar eu le-am spus că nu aș mai vrea pentru că este slăbită, vomită și nu mănâncă nimic de 2-3 zile. Atunci au spus să-i facem imunoterapie, costul unei ședințe fiind de 6.000 de euro. Joi și vineri i-au administrat sânge, a făcut ședința, iar vineri noaptea a leșinat din nou. Sâmbătă, toată ziua, a făcut din nou criză, duminică a fost mai binișor, iar luni a făcut o nouă criză, de data asta m-am speriat foarte tare‟, povestește Ioana Bratu.

În mai puțin de o săptămână, Geaninei Bratu i-au fost administrate perfuzii cu 13 pungi de sânge. Cancerul s-a extins în tot corpul, însă cel mai afectat organ este ficatul, spune Ioana Bratu. „Între a patra și a cincea ședință de chimioterapie a început să-i fie din ce în ce mai rău. Nu mai suporta durerile. Vă spun sincer, am apelat pe la toți preoții pe care îi cunosc, de la toate mănăstirile, să se roage pentru ea. Nu mai am putere! Este hrănită artificial, i-au pus sondă, pamperși. Mă arde sufletul, nu mai pot. Doctorii dau din umăr și spun: «încercăm să facem tot posibilul», dar ea nu mai răspunde la nimic, nici la chimioterapie, nici la imunoterapie. A făcut 27 de ședințe de chimioterapie până acum‟, spune Ioana Bratu.

Tinerețe petrecută pe patul de spital

În timp ce căuta soluții pentru a-și salva viața, Geanina Bratu a continuat să învețe, reușind ca în 2019 să absolve Facultatea de Geografie din București, ulterior înscriindu-se la Master pentru a studia despre „Managementul Dezastrelor”, tot în cadrul Universității București. Dar cancerul a devenit din ce în ce mai agresiv, împiedicând-o pe tânăra de 23 de ani să ducă o viață normală.

În 2017, atunci când a fost diagnosticată cu cancer de rinofaringe, Geanina Bratu a urmat tratamente pe bază de chimioterapie și radioterapie în București. Din cauza faptului că organismul ei nu mai făcea față agresivității tratamentului, medicii au fost rezervați cu privire la șansele tinerei de supraviețuire. Așa a ajuns în Turcia, unde a reluat schema de tratament. Starea ei a oscilat, de la bine, la rău… în ultima vreme fiindu-i tot mai rău. „Cancerul s-a extins în tot corpul: toată coloana, vertebrele, la mâini, la picioare, la bazin, însă ficatul este cel mai afectat, fiind cel mai sensibil. O păzesc zi și noapte, are momente când o ia panica… Acum, putere la Dumnezeu, și să ne rugăm la Maica Domnului. Vă rog din suflet să vă rugați pentru fata mea, cea mai scurtă rugăciune: «Doamne Iisuse Hristoase, miluiește pe Geanina Ionelia și ridic-o din patul de boală». Știu că oamenii ne sunt alături, și le mulțumesc din suflet‟, spune, la capătul puterilor, Ioana Bratu.

În luna aprilie a acestui an, prin intermediul unui mesaj video, Geanina Bratu le mulțumea tuturor celor care i-au fost și îi sunt alături: „Vă mulțumesc din suflet că sunteți aici, întotdeauna să fiți răsplătiți și să vă bucurați de viață și de sănătate pentru că până nu o pierzi, nu o apreciezi. Să vă bucurați de tot ceea ce este frumos‟.

Acum a venit rândul familiei, prietenilor și cunoscuților Geaninei Bratu să o încurajeze, prin mesaje postate pe pagina de Facebook a tinerei:

Fetiță, ține-ți capul sus cum ai făcut-o și până acum! Ești atât de puternică, mai puternică decât noi toți la un loc, ești extrem de puternică. Nu știu durerea prin care treci, nu știu câte ai îndurat până acum, dar știu un singur lucru… Că o să te faci sănătoasă (…)‟;

Să ne oprim pentru o clipă să ne gândim la ce am avea noi nevoie și la ce ne-ar face pe noi fericiți în viața asta, și să oferim din «puținul» nostru pentru a o ajuta pe Geanina să trăiască. Acest mesaj reprezintă o invitație la omenie‟; „Fii puternică! Ai mulți oameni care te așteaptă acasă cu vești bune, care se roagă pentru tine și care îți sunt alături necondiționat! Ai câștigat inimile tuturor prin curajul, bunătatea și generozitatea de care dai dovadă în fiecare moment din fiecare zi, și sunt convinsă că, dacă am putea, suntem foarte mulți care am vrea să preluăm măcar o parte din durerile care te chinuie pentru ați da câteva momente de răgaz. Nu putem însă decât să ne rugam, să donăm și să ne păstrăm vie speranța că totul va fi bine. Te așteptăm acasă, șnuruleț! Ai promis că sărbătorim împreună vești bune anul acesta. Ai încredere și speranță, și continuă să lupți. Suntem toți alături de tine!‟.

 

Donații se pot face la următoarele conturi:

RON (LEI)

Titular cont: Bratu Geanina Ionelia

Bancă: Banca Comercială Română (BCR)

IBAN: RO89RNCB0076152134770001

EURO

Titular cont: Bratu Ioana

Bancă: Banca Transilvania

IBAN: RO58BTRLEURCRT0430532601

Titular cont: Bratu Geanina Ionelia

Bancă: CEC BANK

Cont RON (LEI): Cod IBAN: RO90CECEVR0108RON0639192

Cod BIC: CECEROBU

Cont PayPal: geaninabratu09@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?