Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Vintileasca. Sunt continuate investițiile în infrastructură

Trei investiții ample vor fi continuate anul acesta în comuna Vintileasca. Este vorba de proiectele: „Reabilitare școală gimnazială „Regina Maria“, Corp A și B“; „Construire bază sportivă TIP 2 încălzire electrică, sat Vintileasca“; „Crearea și modernizarea infrastructurii de bază, la scară mică, prin construcția rețelei publice de apă uzată și stație de epurare, în cadrul UAT Vintileasca“.

Proiectul de investiții „Reabilitare școală gimnazială „Regina Maria“, Corp A și B, sat Vintileasca“, are o valoare de 2,6 milioane de lei, însă suma este insuficientă pentru finalizarea lucrărilor și asta ca urmare a creșterii prețurilor înregistrate la materialele de construcții, carburanți, etc. Cele două corpuri de clădire vor fi recompartimentate, vor fi construite grupuri sanitare și va fi montată o centrală termică modernă.

Primăria Vintileasca mai are în derulare proiectul de investiții „Construire bază sportivă TIP 2 încălzire electrică, sat Vintileasca, comuna Vintileasca, județul Vrancea”. Baza sportivă va fi construită în vecinătatea Școlii Gimnaziale „Regina Maria“ din localitate. Finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții. Baza sportivă de la Vintileasca va avea o suprafață de 1.508 metri pătrați, cu un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei si tenis, vestiare, alei pietonale și spații verzi. În jurul suprafeței de joc va fi stabilită o zonă de protecție perimetrală, iar suprafața de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planșeu din beton armat. Pe una din laturile lungi vor fi amplasate bănci pentru jucătorii de rezervă și antrenori. Baza sportivă va fi dotată cu o instalație pentru iluminat nocturn. Clădirea va avea două vestiare dotate fiecare cu grup sanitar, camera pentru arbitri, un cabinet medical, un birou, o cameră tehnică și o magazie. Grupurile sanitare vor fi dotate cu dușuri, alimentate cu apă caldă menajeră preparată cu ajutorul unui boiler solar de 300 litri, care va fi alimentat de la panourile solare și de la centrala termică. Valoarea estimată a investiției este de 2 milioane de lei, plus TVA.

De asemenea, administrația locală din Vintileasca mai are în derulare proiectul de investiții „Crearea și modernizarea infrastructurii de bază, la scară mică, prin construcția rețelei publice de apă uzată și stație de epurare, în cadrul UAT Vintileasca, județul Vrancea“. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de aproximativ 6 kilometri și va funcționa gravitațional. Pe rețeaua de canalizare, se vor monta 144 cămine de vizitare de linie, schimbare de direcție. Sitemul de canalizare va avea și o stație de epurare. Valoarea investiției este de peste 4,2 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?