Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO! Sfaturi de la polițiști „pentru a evita victimizarea copilului dvs. atunci când se află la colindat”

Inspectoratul de Politie Județean Vrancea derulează în luna decembrie 2022 campania de informare pentru prevenirea infracțiunilor specifice  sărbătorilor de iarnă „ SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ”.

Prin intermediul acestei campanii, cetățenii sunt sfătuiți cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască și să le adopte pentru a nu deveni victime ale infractorilor și pentru a preveni evenimentele negative.

Sâmbătă, 17 decembrie a.c., polițiștii au desfășurat o activitate de informare și prevenire în Crângul Petrești, venind în mijlocul cetățenilor cu sfaturi specifice perioadei sărbătorilor de iarnă, astfel încât să conștientizeze și să acorde atenție situațiilor care pot genera riscuri specifice.

Celor mici le-au fost prezentate regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga.

Totodată, aceştia au învățat semnificaţia indicatoarelor rutiere adresate traficului pietonal și semnificația culorilor semaforului, fiindu-le prezentat și laboratorul mobil de educație rutieră, din cadrul Serviciului Rutier.

Cu ocazia activităților desfășurate, preșcolarii au participat și la un concurs organizat de către polițiști, în cadrul căruia cei mici au răspuns la întrebări adresate de polițiști fiind recompensați cu dulciuri și broșuri pentru siguranță. Copiii au fost foarte receptivi şi activi în cadrul lecţiilor predate de poliţişti și foarte încântați de întâlnirea cu partenerul nostru de nădejde, TEM.

În perioada următoare, vom prezenta situații specifice, astfel încât să reușim să ne bucurăm din plin, împreună, de aceste sărbători.

Pentru a evita victimizarea copilului dv. atunci când se află la colindat vă recomandăm:

        Însoțiți copilul mai ales dacă pleacă pe timp de seară sau noapte la colindat!

        Stabiliți exact locațiile și traseul pe care urmează să-l parcurgă atunci când merge la colindat!

        Stabiliți și verificați cu ce copii se va deplasa să colinde!

        Impuneți-le copiilor să plece la colindat doar pe timp de zi și recomandați-le să evite zonele izolate!

        Este bine să le reamintiți să nu se lase niciodată invitați de necunoscuți într-un loc, la o petrecere sau la o plimbare cu mașina.

Totodată, amintiți-le copiilor ca în cazul în care li se întâmplă ceva rău, lor sau prietenilor lor, să informeze imediat părinții sau Poliția!

Comunicat IPJ Vrancea din 19 decembrie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?