Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: De Crăciun, vrei să fii bun, dar nu știi cum? Ajută-i pe ei: Copiii și tinerii de la Modulul de tip Familial „Fortunaˮ Panciu

Astăzi, cu ajutorul Ginei Voicu, șef centru în cadrul Modulului de tip Familial „Fortunaˮ Panciu, vom afla povestea celor 9 beneficiari ocrotiți aici. Modulul Familial „Fortunaˮ Panciu este o structură de tip rezidențial aflată în subordinea DGASPC Vrancea și care beneficiază de finanțare din partea Consiliului Județean Vrancea. „Modulul Panciu își desfășoară activitatea de protecție a copilului din anul 2005 și are o capacitatea de 12 locuri, în prezent găzduind 9 copii (fete), beneficiari ai unei măsuri de protecție specială, cu vârste cuprinse între 13-18 ani. Suntem o echipă minunată formată din educatori, instructori de educație, șef centru, asistent social și psiholog care ne ocupăm zi de zi de acești copii minunați. Desfășurăm împreună cu ei diverse activități de educație nonformală și informală pentru dezvoltarea unor deprinderi de viață independentă, de autonomie personală, de pregătire și orientare școlară și profesională, de comunicare și socializare, autogospodărire, diverse activități recreative (excursii, tabere), terapie ocupațională, ș.a.m.d.ˮ, spune Gina Voicu.

Forfotă mare în atelierul de creație

În această perioadă, beneficiarii Modulului „Fortunaˮ Panciu se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă, iar cea mai mare agitație este în atelierul de creație. „În cadrul modulului, avem un atelier de creație – handmade, unde copiii, îndrumați de doamnele educatoare, confecționează diverse decorațiuni în funcție de sezon. Acum lucrăm ornamente de Crăciun, brăduți, coronițe, clopoței, pe care o să le expunem spre vânzare. Pentru Sfintele Sărbători, copiii și-au împodobit și decorat deja dormitoarele. În atelierul de creație copiii sunt bucuroși, creativi, lucrează cu talent și îndemânare, fiind entuziasmați de lucrările pe care le realizeazăˮ, povestește Gina Voicu.

Pentru a vedea activitățile desfășurate în cadrul Modulului Panciu, puteți accesa pagina de Facebook, Module Familiale Panciu, https://www.facebook.com/groups/277327732790054/. Iar dacă vreți să oferiți o mână de ajutor, puteți lua legătura cu reprezentanții centrului. Pe lângă haine, alimente sau dulciuri, acești copii au nevoie și de oameni care să le treacă pragul și să le spună o vorbă bună. Unul dintre acei oameni poți fi chiar tu. „Copiii și personalul Modulului Familial «Fortuna» vă doresc ca Sfintele Sărbători de Crăciun să vă aducă liniște și pace în suflet, sănătate și fericire, iar dacă doriți să ne cunoașteți, ușa căsuței noastre este deschisăˮ, este mesajul transmis de reprezentanții Modulului Panciu.

Date de contact DGASPC Vrancea:

Telefon: 0237-230-789

Fax: 0237-230-788

E-mail: dgaspcvn@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?