Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Șanse la calificare prin participarea la cursuri gratuite


Cu sprijinul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, Societatea Națională de Cruce Roșie din România a participat la implementarea activităților de promovare a beneficiilor formării profesionale continue și de asigurare a derulării unor cursuri de calificare de nivel 1. Este vorba de cursul „Îngrijitoare bătrâni”, derulat în perioada 11 august – 17 noiembrie 2014, examenul de absolvire al acestuia fiind susținut de cursanți în data de 18 noiembrie a.c., și cursul de „Baby-Sitter” aflat în derulare în perioada 7 octombrie 2014 – 16 ianuarie  2015. În prezent, 28 de vrânceni participă la cursul „Îngrijitoare copii”, ce se derulează în perioada 2 decembrie 2014 – 13 martie 2015. „Prin participarea cursanților înscriși la programele de formare profesională continua se vizează îmbunătățirea nivelului de calificare a forței de muncă, dezvoltarea competențelor profesionale, creșterea oportunităților de accesare a altor posturi și de avansare în cadrul pieței muncii, asigurarea stabilității postului, precum și creșterea accesului la metode alternative moderne de formare continuă, conținuturi și metode adecvate specificului grupului țintă și priorităților actuale în domeniul medico-social”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Toate aceste cursuri se derulează în cadrul proiectului „Pro-Sănătate – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă”, implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European – Investește în Oameni! prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și este implementat de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică „Catalactica” în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC. „Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea nivelului de calificare pentru 2520 de angajați necalificați și/sau cu un nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social din cele opt regiuni de dezvoltare din Romania, contribuind la facilitarea/îmbunătățirea accesului și participării la programe de formare profesionala continua (FPC). Grupul țintă al proiectului este format din angajați cu vârste între 18 si 64 de ani, necalificați pentru domeniul în care lucrează sau cu un nivel scăzut de calificare, din cele opt regiuni de dezvoltare: Nord -Est: Bacău, Sud-Est: Buzău, Constanța, Vrancea, Tulcea; Sud-Muntenia: Prahova; Sud – Vest Oltenia: Olt; Vest: Arad, Hunedoara, Timiș; Nord- Vest: Cluj, Maramureș, Satu-Mare; Centru: Alba, Brașov, Mureș; București-Ilfov: București, Ilfov”, se detaliază în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Persoanele interesate de aceste cursuri sau de cele care urmează să se desfășoare în cadrul acestui proiect pot obține informații suplimentare la telefon 0755.024727, email: ciprian.moisei@yahoo.com, persoană de contact Ciprian Moisei, coordonator local campanii și la telefon 0742.035041, email: cristinarusu_cr@yahoo.com, persoană de contact Cristina Brătășanu, expert informare, consiliere și orientare profesională.
    Totodată, cei interesați pot obține informații suplimentare la sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, strada Dimitrie Cantemir, nr. 5, din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?