Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Suraia – Proiect de digitalizare pentru amenajarea teritoriului și planificare urbană

Primarul comunei Suraia, Maria Stroe, a anunțat că a semnat contractul de finanțare aferent investiției 1.4 Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentației de amenajare a teritoriului și de planificare urbană. Proiectul face parte din componenta 10, din Planul Național de Redresare și Reziliență. „Vești bune la final de an, pentru comunitatea din Suraia. Am participat la București, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, la semnarea contractului de finanțare aferent investiției 1.4 Elaborarea/ actualizarea în format GIS a documentației de amenajare a teritoriului și de planificare urbană. Proiectul face parte din componenta 10, din Planul Național de Redresare și Reziliență. Banii europeni ne vor ajuta să dezvoltăm armonios localitatea. Banii vor fi folosiți pentru actualizarea Planului Urbanistic General în format informațional GIS care ne va permite in orice moment să știm unde putem construi și în ce condiții de distanță și înălțime față de vecini. Pentru a nu se mai construi haotic avem nevoie de un plan urbanistic bine întocmit“, a precizat primarul Maria Stroe.

Obiectivul acestei investiții este de a eficientiza procesul de autorizare a construcțiilor și de a oferi mai multă stabilitate și transparență investițiilor prin actualizarea în timp real a informațiilor privind mediul construit și de a crește accesul digital la documentele de amenajare a teritoriului și de urbanism.

Investiția are în vedere elaborarea în format digital și aprobarea următoarelor documente de planificare: Plan Urbanistic General/PUG, Plan de Amenajare a Teritoriului Județului/PATJ, Plan de Amenajare a Teritoriului Zonal Metropolitan/PATZM, Plan Urbanistic Zonal/PUZ, respectiv Plan de Mobilitate Urbană Durabilă/PMUD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?