Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Vizită la Bruxelles a unor elevi de la Colegiul Economic din Focșani, în cadrul unui proiect Erasmus

În perioada 10 -13 octombrie 2022, s-a desfășurat la Bruxelles cea de-a patra activitate de învățare cu elevii, din cadrul proiectului Erasmus+ “Researching European And Cultural Heritage to share”. Peste 20 de elevi și profesori din Franța, Spania, Grecia, Portugalia și România au descoperit monumentele și site-urile UNESCO din capitala Belgiei. Prima zi de activitate s-a desfășurat la Comisia Europeană și la Parlamentul European. Oaspeții au beneficiat de un tur ghidat al celor două instituții, apoi s-au familiarizat cu aspecte importante din istoria Europei în Parlamentarium, un muzeu modern, cu tehnologie 3D, unde elevii au posibilitatea să asimileze într-un mod atractiv informațiile privitoare la momentele definitorii din istoria Europei.

În cea de-a doua zi au fost vizitate Grand Place, Gulid buildings, City hall, King`s House, Manneken Piss, simbolul capitalei, despre care circulă multe legende. După o prezentare detaliată a ghidului, elevii au format echipe mixte și au participat la o vânătoare de comori, fiecare descoperire fiind imortalizată într-o fotografie alături de membrii grupului. În ultima zi, după un tur al orașului cu hop-on-hop, participanții au avut ocazia să urce în Atomium, să viziteze Muzeul Orașului, Muzeul de Ciocolată, Fabrica de Vafe și Centrul de Benzi Desenate, unic în Europa.

,,Proiectul Erasmus+, din Bruxelles, a fost una dintre experiențele minunate la care nici măcar nu aș fi visat vreodată. Toate activitățile la care am participat, cum ar fi vizita la Comisia Europeană și la Parlamentarium, explorarea Bruxelles-ului (Grand Place, Manneken Piss, Atomium, Muzeul Ciocolatei, Muzeul orașului și Centrul de Benzi Desenate) au dus la descoperirea frumuseții acestui oraș, un oraș ale cărui locuri impresionante și-au pus amprenta asupra mea, prin tradițiile și obiceiurile păstrate de-a lungul timpului. Pentru mine Erasmus+, dincolo de tema proiectului, a fost și o experiență personală, care mi-a dezvoltat încrederea în mine, prin folosirea frecventă a limbii engleze, care m-a ajutat la înnodarea relațiilor de prietenie cu elevii din celelalte țări. A fost o plăcere să fac parte din echipa proiectului Erasmus+!” (Iuliana Negru, clasa a XI-a F)

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?